"Selleks, et tagada meie klientide turvalisus ja heaolu, oleme otsustanud, et kutsume tagasi 540 juba klientidele toimetatud masinat, kuid kokku puudutab probleem 1644 masinat," teatas Audi USA haru pressiteate vahendusel. Ettevõtte sõnul tegeletakse lahenduse leidmisega ning praeguste plaanide kohaselt saadakse sellega ühele poole augustikuuks.

Kokku on Audi tuvastanud vähemalt viis sellist juhtumit, kus elektriauto aku niiskuse süsteemi sattumise tõttu tõrkunud on. Kuigi ettevõtte andmetel pole ühtegi akudega seotud tulekahju ega ohtlikku intsidenti veel tuvastatud, teatas ettevõtte esindaja Mark Dahncke, et selline võimalus on täiesti olemas.

Samas müüb autotootja vahepealsel perioodil jätkuvalt e-Trone edasi ning teatas, et tagasikutsumisele vastamine ei ole autoomanike jaoks kohustuslik. Juhul, kui e-Troni omanik ei soovi autot parandusse viia, peaks ta tähelepanelikult jälgima märgutuld, mis annab teada sellest, kui akusüsteemi on hiilinud üleliigne niiskus.

Audi e-Troniga on ka varem probleeme olnud - Tesla ülemvõimu elektriautode turul lõpetama pidanud mudel jäi näiteks maha esialgsest tootmiskavast. Audi sõnul peitusid probleemid toona tarkvaras.

Audi Eesti esindaja Margus Jupitovi sõnul puudutab tagasikutsumisaktsioon neid Audi e-Trone, mis on toodetud teatud kindlal ajavahemikul. Eesti turul puudutab see aktsioon vaid üht sõidukit ja antud sõiduki kasutajat on Audi Eesti juba ka informeeritud. Jupitov rõhutas veel, et hetkel saabumata kliendi või laosõidukeid antud tagasikutsumise aktsioon enam ei puuduta.