Eesti Riiklik Autoregistrikeskus on viimastel aastatel üha rohkem keskendunud oma tegevuses ohutu liiklemise ja keskkonnasäästlike hoiakute kujundamisele, teatab ARK avalike suhete osakond.

“Täna oleme otsustanud astuda sammu edasi ning suhelda nendel teemadel otse kliendiga. Üheks võimaluseks parandada liikluskultuuri on kasvatada noortes juhtides eeskujulikku ja ohutut liiklemist. Selleks anname koostöös OÜ StreetMoto ja Velt Motocenter’iga 50 mopeedijuhile koos juhiloaga kaasa ka kiivri, mis juhiks mopeedijuhtide tähelepanu veelgi enam liiklusohutusele,” öeldakse pressiteates.

Hanno Velt, mitmekordne Eesti ja Balti meister mootorrataste ringrajasõidus, kommenteerib noorte suhtumist kiivrikandmisse järgmiselt: “Olles suhelnud erinevate mopeedijuhtidega, tean, et kiivrit kasutatakse rohkem politsei hirmust, kui enda turvalisuse pärast.

Olen tegelenud motospordiga alates 10. eluaastast ning see suhtumine ei ole võõras ka mulle, kuid täna, olles täisealine, mõistan, et kiiver, kaitsed, kindad, saapad ja muu turvavarustus on eriti olulised. Võistlusrajal olen mitmeid kordi kukkunud ning juhtus seda ka teiste võistlejate vigade tagajärjel, seetõttu tahan teile öelda, et kasutage kiivrit ja tehke omaltpoolt kõik selleks, et õnnetusi vähendada.”

ARK-i kampaania alguskuupäevaks on 1. juuni. Juhiluba, millega kiivri kätte saab, peab olema väljastatud pärast 31. maid.