See vahendab juhi häälkäsklused Bluetoothi teel nutiseadmele või näiteks pleierile, et oleks kergem pilku teel hoides kõrvalisega tegeledega, nagu telefonikõnesid teha, muusikat esitada jm.

Uudis on aga see, et SYNC sai tarkvaralise täienduse, mis paneb selle ka suhtlema Apple'i kuulsa digiabilisega Siri.

Asi toimib vähemalt 2011. a valminud Fordides, mis hõlmab enam kui viis miljonit autot. Täiendus tuleb Owner-portaalis alla laadida.

Siri on Apple'i nutiseadmetest ja nutikelladest ning teleboksidest tuttav digiabiline, mis reageerib häälkäsklustele, vastab ka ise häälega ja mille peamine eesmärk on kõikvõimalikele küsimustele vastuseid anda või äppe käivitada.

Roolil hääletuvastusnuppu pikalt all hoides käivitubki Siri erivariant Eyes Free; autos peab muidugi olema kasutusel SYNC ja sellega ühendatud iPhone.

Siri võimaldab telefonikõnet alustada, otsib telefoninumbreid ja kohalikke huviväärsusi, koostab meeldetuletusi ja tekstisõnumeid (neid loeb ka ette), paneb muusikat mängima, otsib Apple Mapsi kaudu teejuhiseid jm.

Enamik mainitud valikutest on SYNCi kaudu juba kättesaadavad, mis tekitab lootuse, et Apple lisab tulevikus eksklusiivseid võimalusi, mis Sirit juba olemasolevast eristaksid.

Siri-sarnased lahendused on nutiseadme-vallas viimasel ajal teemaks, kuigi võimekus erineb riigiti. Näiteks Eestis kõik selle trikid ei toimi. Siri peamised rivaalid on Androidi Google Now ja Windowsi Cortana.