American Beauty Car Show on kujunenud mõnusaks autofännide kokkutulekuks, kus saab imetleda teiste kätetööd, näidata enda tehtut, vahetada kogemusi ning saada uusi ideid. Nii ongi viimastel aastatel auto kallal nokitsejate valmimistähtajaks saanud juulikuu, kus tihtipeale näidatakse esmakordselt oma pikaajalist projekti.

Lossihoovis saab näha palju erinevaid näituseautosid, mis on tulemas lisaks Eestile veel Soomest, Rootsist, Norrast ja Lätist. "Iga aastaga teeb aina rohkem rõõmu see, et kohalike näituseautode osakaal suureneb," tõdes American Beauty Car Show peakorraldaja Karol Kikkas. "Eesti autode tase läheb aina paremaks, kohalikud autoehitajad annavad naaberriikidele juba silmad ette."

Näitusel saab näha nii mootorrattaid kui ka autosid. Lisaks klassikalistele autodele on lossihoovis veel customid, hot rod'id, muskel-, sport- ja kiirendusautod. Oma lemmiku saavad valida mõlemad - publik ja  žürii. Viimane teeb oma rasked otsused kümnes erinevas kategoorias. Väljaspool lossimüüre telkla-alas kogunevad kahe- ja neljarattalised ameerika päritolu sõiduvahendid, tähtis ei ole välimus ega mootorimaht.


Lisaks ilusatele autodele saab kuulata ka head muusikat. Kahe päeva jooksul astuvad lavale No Big Silence, Kolumbus Kris, Ultima Thule, HND, Eimel ja Smilers. Laupäeval pärast viimase esineja lõppu lossihoovis läheb pidu edasi restoranis Grand Holm Marina, kus toimub ürituse ametlik afterparty.  Afterparty´l kütavad  lavalauad kuumaks Driven ja Slinghunt.

Ürituse viimasel päeval toimub läbi linna Eesti autoderohkeim rongkäik, kus eelmisel aastal osales rekordarv autosid - 1200.  Rongkäik saab alguse lossiplatsilt ja kulgeb läbi linna Kiltsi lennuväljale.

Traditsiooniliselt toimub viimasel päeval ka kiirendusvõistlus, kus osalevad ainult ameerika päritolu sõidukid ja mille auhinnafond on 2000.- dollarit. Rohkem informatsiooni näituseautode ja ürituse kohta www.american.ee . Kahe päeva pilet hinnaga 250.- on saadaval Piletilevis ja Statoilis. Laupäeva päevapilet maksab 200.- krooni.