NanoFlowcell esitleb peaaegu valmis mudelit märtsis Genfi autoshowl, ehk aasta pärast algse Quantino ideeauto esmaesitlust. Ettevõtte sõnul on 2016. aasta auto täielikult üle vaadatud ja kaalutakse võimalust toota väike proovipartii.

Quantino on pälvinud autotööstuse tähelepanu oma elektriallikaga, milleks on läbivooluelement. See võimaldab tootjal lubada autole umbes 1000-kilomeetrist sõiduulatust. Autol on neli elektrimootorit, üks iga ratta juures, mis saavad oma jõu kahest vastupidise laenguga elektrolüütilise vedeliku paagist. NanoFlowcelli väitel on see “elektrolüütiline vedelik” põhimõtteliselt soolavedelik.

Läbivooluelementi poolitab membraan, ühes pooles voolab positiivse laenguga ja teises negatiivse laenguga elektrolüüt. Ioonivahetus toimub läbi membraani ja tekitab elektrivoolu.

Tavaliselt saab läbivooluelementi laadida nagu iga teist akut, või vedelikku välja vahetades, kuid NanoFlowcell töötab teisiti. Tühjakslaadimise käigus veepõhine elektrolüüt aurustub ja jätab endast maha tühjad, taastäitmiseks valmis paagid. Quant-autosid saab tankida kahe otsikuga pumbaga, et “positiivset” ja “negatiivset” paaki korraga täita.
Loe edasi siit