Praktilisi soovitusi auto rentimiseks talviseks puhkuseks:

* Broneerige auto aegsasti – see aitab teil säästa aega ja raha. Mida varem broneerite, seda vähem maksate. Rendiauto võite broneerida samal ajal kui lennupiletid.

* Valige rahvusvaheline autorendiettevõte, millel on ka Eestis esindus.
Reisi sihtkohas tekkivate probleemide korral saate kontakteeruda Eesti esindusega, mis aitab teil leida lahendused – pakkudes teenindust eesti ja vene keeles.

* Broneerige internetis – saate soovitud auto parima võimaliku hinnaga. Hinnavõrdluses soovitame kontrollida, et kõik vajalik oleks rendihinda arvestatud - kindlustus, GPS, lisajuht jne.

* Valige reisi seltskonna ja eesmärgiga sobiv auto. Vastavalt sõitjate arvule, kaasasolevale pagasile jne sobiva suurusega sõiduk, kus kõigil oleks mõnusalt ruumi ja turvaline olla.

* Broneerides veenduge, et panite paika vajaliku lisavarustuse. Selle all mõeldakse üldjuhul suusaboksi, GPS-seadmeid, laste turvatooli, lumekette, naastrehve ja muud varustust, mis ei kuulu rendihinnas standardvarustuse hulka.

Kui ka olete sõitmas Alpidesse, ärge eeldage, et näiteks lumeketid või talverehvid on automaatselt varustuse hulgas.

* Rendiauto eest tasumiseks peab olema kehtiv krediitkaart. Üldiselt küsitakse ka deposiiti, mis broneeritakse krediitkaardilt. Summa sõltub masina tüübist ja autorendi ettevõttest.

* Valides rendiautot, saate valida üldjuhul sobiva sõidukiklassi, mitte konkreetset automarki või -mudelit.

Kui siiski soovite rentida midagi konkreetset, märkige see kindlasti tellimuse kommentaarides. Võimaluse korral võetakse seda kindlasti arvesse.

* Kontrollige rendiauto vajaliku turvavarustuse olemasolu. Kesk-Euroopas ei ole näiteks talverehvid kohustuslikud, kuid mitmel pool osutuvad need kindlasti väga vajalikuks.

* Valige sobivaim omavastuse summa. Turvalisusest ja mugavusest lähtudes soovitame valida nullprotsendilise omavastutuse määra, millega väldite hilisemaid sekeldusi ning mitmesadadesse eurodesse ulatuvaid lisaarveid isegi väiksemate kahjustuste korral.

"Planeerides talvepuhkust välismaal valitakse rendiauto tihti alles sihtkohta jõudes. Vältimaks ebameeldivusi, soovitame auto rentida aegsasti enne kodumaalt lahkumist, siis on aega rahulikult lugeda renditingimusi, leida sobiv sõidukitüüp, täpsustada sihtkoha spetsiifilise lisavarustuse olemasolu (nt lumeketid, suusaraamid jne) ning probleemide korral saame pakkuda abi eesti keeles,“ ütles Sixt Eesti tegevjuht Andrus Baida.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!