Toyota valis ehtameerikaliku sõiduvahendi esmaesitluspaigaks Texases peetud suure messi. Pisikese mootori võimalusele vastukaaluks näidati ka karmimaks maastikumenetluseks mõeldud Trail mudelit. Eelkäijast on masin pikem ja laiem ning sel on ka kolmas istmerida. Luksuslikemas seades auto sai liignime Limited.

Üks uue 4Runneri uudiseid on helisüsteemi Party Mode režiim, mil bassid vajuvad põhja ning suurem helirõhk suundub auto tagaossa ja tagaluugile kinnitatud kõlareisse, et pidu otse auto taustal lahti minna saaks. Kõik nelikveolised mudelid saavad 270 hj 4-liitrise V6. Nimetet neljapütine pakub 157 hj ning on saadaval vaid kaherattaveolises SR5 mudelis.

4Runneri püsimine ja suisa täielik uuenemine võib paljudele kummalise üllatusena tulla, sest kas siis suurte SUV'ide aeg ei hakkagi ümber saama? Pealegi on Toyotal maasturi tiitlit püüdvaid sõidukeid valikus juba täna kaelaauguni: uus soliidne Land Cruiser, efektne elustiiliauto FJ Cruiser, poolmaastur Highlander, rääkimata RAV4'st ja Urban Cruiserist, pikapitest Tacoma ja Tundra ning vist lumeinimestele mõeldud jurakast Sequoiast. Samas on tegu siiski planeedi suurima autotootjaga, nii et küllap on sellist paraadi tõesti tarvis.