Maanteeameti teehoiudirektor Raido Randmaa oli mõni päev tagasi pressiga kohtudes rõõmsameelne: „Kuigi Maanteeameti eesmärk on esmajoones teedevõrgu säilitamine, siis viimastel aastatel on meil vahendeid nii teede korrashoiuks kui arendamiseks.“

Vaata, kus teetöid tehakse

Tänavu tehakse ehitus- ja remonditöid rohkem kui 1800 kilomeetril riigiteedest. Enam kui 37 kilomeetrit teed ehitatakse neljarealiseks. Kokku on arvestatud töid 179 miljoni euro eest.

Maanteeameti lehelt leiab teetööde kaardi projektide kaupa koos kirjelduste ja lisatud piltidega. Kaardilt saab vaadata ka täpset aega, millal töid alustatakse ja kaua need kestavad. Reaalajas annab teetööde kohta infot tarktee.ee portaal.

„Enne valimisi räägiti palju tulevastest 2+2 maanteedest, seega oleme positiivsete sõnumite ootuses, et kas ja millal need plaanid ka rahastusotsusteks formuleeruvad,“ selgitas Randmaa, et aasta võib ka veel uusi väljakutseid tuua.

Lisandub elektroonilisi märke

Pea aasta Eestis kasutusel olnud muutuva teabega liiklusmärgid on saanud liiklejate käest palju positiivset tagasisidet.

Kose–Võõbu teelõigule lisandub kauaoodatud Rõmeda–Haljala liiklusohtlik lõik Tallinn–Narva maanteel, mis ehitatakse ümber 2+2 ristlõikega maanteeks. Sinna tuleb ka 22 elektroonilist märki ja 6 infotablood.