Rapla rajooni Valtu kolhoosi kaminasaali oli talvekuu viimasel reede kogunenud arvukas noortepere. Noormeeste laiad õlad ja suured kämblad tunnistasid kõrvaltvaatajatelegi, et tegemist on vist mehhanisaatorite, traktoristide ja autojuhtidega.

Tumedate pidukuubede vahele oli harva ära eksinud ka mõni heledaim laik- tantsukleidis neiu ja aktusepluusis noor naine. Kõiki kokkukutsutuid ootas traditsiooniline suurüritus: ELKNÜ Rapla Rajoonikomitee ja rajooni agrotööstuskoondise korraldatud vastuvõtt 1983. aasta maanoorte sotsialistliku võistluse võitjaile.

Oluline: Tegu on illustratiivse fotoga. Pildil kujutaval üritusel olid ka naised platsis, nad olid lihtsalt köögis. Sina aga lõpeta oma võileivapaus ja koge midagi vägevat. Tule ajalukku- Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitus "Minu Vaba riik" on suurejooneline

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!