NSV Liidu. Kergetööstusministeerium korraldab sellel aastal jalatsi põhjadetailide liimijate üleliidulise võistluse. Et selgitada meie vabariigi parim selle eriala tööline, korraldati vabariiklik kutsevõistlus.

See leidis aset tootmiskoondise "Kommunaar" mudeljalatsitsehhis. Põhilised hindamiskriteeriumid olid tööle kulutatud aeg ja tehtu kvaliteet. Parimaks osutus "Kommunaari" noor tööline Marina Davõdovskaja.

NB: Foto on illustratiivne ning joviaalsetel rannas kargavatel noortel pole vähimatki pistmist jalatsitööstuse ja saapa talla kinnitamisega. Kui sind paeluvad aga päriselt olulised asjad, siis tule ajalukku.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumori võtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused, pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma. Ajaloomuuseumi sajandinäitus „Minu vaba riik“ ootab sinu panust.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!