Üleriikliku lastehoolekande keskkorralduse loterii loosimisel miljoni võitja on seni selgumata, kuid enam-vähem kindel paistav olewat, et seeord asub miljoni wõitja Walgas või Walgamaal Tahewas, sest wõidupileti raamat oli müügil siin kui seal. Walgas peetakse wõitjaks kedagi uues asunduslinnajaoks, kuis selle wastu räägib Tahewalt posti pandud kiri, milles kirjutatakse Tallinna, et wõidupilet on antud panka ja peale 26 kp.asutakse wõidu sisjenõudmisele. Wõib wäga tõenäoline olla, et miljoni wõitja jääb teadmatuks.

NB: Foto on illustratiivne ning pildil olev härrasmees ei võitnud toimetusele teadaolevat miljonit.

Teadmised teevad rahale iga kell tuule alla, tule ajalukku ja saa valgustatud. Ajaloomuuseumi sajandinäitus „Minu vaba riik“ juba ootab sind.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumorivõtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!