Leht kirjutab: "Vabariigi lõunarajoonide elanikkonna paremaks teenindamiseks avas Tallinna Autobussipark kaks uut autobussiliini Tallinn-Võru (vahepeatusega Paides, Põltsamaal, Tartus ja Ihamarus) ja Tallinn-Tõrva (Vahepeatusega Paides, Võhmas, Viljandis ja Nuias). Võru autobuss väljub Tallinnast iga päev kell 16.45. Autobuss alustab Võrust Tallinna sõitmist kell 5.45.

Liini teenindavad kiirautobussid, mis läbivad selle vahemaa 6 tunniga. Tõrva autobuss väljub Tallinnast iga päev kell 17, Tõrvast kell 5.30. Nüüd julub reisijal Tallinnast Tõrva sõitmiseks 5 tundi 20 minutit."

NB: Foto on illustratiivne ning tõenäoliselt pildil olevad bussid ei suudaks sõita Tallinnast Võrru kuue tunniga. Sina jõuad Võrust Eesti Ajaloomuuseumi sajandinäitusele „Minu vaba riik“ aga kiiremini kui kuue tunniga. Tule ajalukku.

Ajaloomuuseumi sajandiuudised näitavad huumori võtmes, et kõikvõimalikud ajalootõlgendused, pole veel päris ajalugu. Seeläbi toetame vaimukalt meie enda vabariigi ajalookäsitlust ja kutsume nii noori kui vanu sellega tutvuma.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe vastavatud muuseumikompleksi avamise puhul teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!