"Aastal 1991 õnnestus mul Ekspress osta enda valdusesse. Minu käes on dokument, mis näitab, et juba samal aastal, 1. detsembril 1991 tegin ma esimese sõbraliku käesirutuse oma suure konkurendi AS Postimehe poole. Näete, me asutasime koos reklaamifilma AGE. Postimees - Mart Kadastik, Eesti Ekspress - mina ja siis riiklik telegraafiagentuur. Sellest reklaamifirmast sai Baltikumi suurim!" rääkis Luik loo oma firma asutamiset.

Vaadates lepingut hakkab aga Hans Luik muigama, samal ajal õpetades, kuidas hoida kullavihma ajal kätt - vast oleks see ka omal ajal Postimehele kasulik teadmine olnud.

"Ärimehed, kui teil on omast ajast - kui ärisid algatati ja kui kullavihma sadas - ilusaid mälestusväärseid objekte, tooge teiegi need Ajaloomuuseumile, nagu mina selle annan!" kutsub ta üles teisigi oma aardeid jagama.


Kutsume üles kõiki osalema ajaloopärandi talletamisel! Eesti Ajaloomuuseum avab Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks Maarjamäe lossis suurnäituse „Minu vaba riik".

Seoses näituse ettevalmistusega kutsume koostöös Eesti Päevalehe ja Delfiga kõiki meenutama lähiminevikku ja osalema kogumiskampaanias, et leida kõnekaid esemeid ja lugusid 1980. aastatest ja 1990. aastate algusest.

Eesti Ajaloomuuseum palub abi nii näituse kui muuseumikogu täiendamiseks peamiselt kahes valdkonnas: toona defitsiitsed argielus kasutatud esemed ning kõik see, mis on seotud eraettevõtlusega.

Kogumisaktsiooni käigus kogutud materjal jõuab Eesti Ajaloomuuseumisse ning kõige põnevamaid esemeid saab näha juba aastal 2018 Maarjamäe lossis Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva näitusel „Minu vaba riik".

NB! Kõikide annetajate vahel läheb loosi KOLM ajakirja „IMELINE AJALUGU" 6-kuu tellimust ja KUUS tasuta perepääset Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoonesse.

KOGUMISKAMPAANIA KESTAB AUGUSTI LÕPUNI!

Esemete kohta ootame infot aadressil:
Krista Sarv (teadusdirektor)
krista.sarv@ajaloomuuseum.ee
Tel: 6968 695

Fotod, videod ja meenutused on oodatud ka aadressidele meenutus@delfi.ee ning huvitavamatest lugudest ja pildimaterjalist avaldatakse lood.