Linnarahval puudusid töökohad, eluruumide eest ei suudetud maksta. Ega ka maarahval elu lihtsam polnud, kuid kuidagi tuli ju hakkama saada.

"Juhan sai aru, et talu aitaks Eesti krooni devalveerimine, aga pidi tõdema, et Eesti poliitikud olid majanduskriisi lahendamisel üsna mannetud. Juhan vapsiks ei muutunud, aga mõistis neid - eriti hädas olevaid kümneid tuhandeid linnatöölisi, kes arvasid, et riigis pole päris peremeest ja Sirku ning Larkat riigi etteotsa tahtsid," kirjutab ka Jaak Valge majanduskriisi mõjudest Eesti maainimestele. Homses Eesti Päevalehes räägib ta ka pikemalt, kuidas surutisest üle saadi.

Eesti Ajaloomuuseumis majanduskult nigelate olude kohta fotosid otsides võib aga sattuda ka materjali otsa, mille pildiallkirjad räägivad justkui omaette loo: 1950ndatel sisestatud fotode hulgas on neid, mille pildiallkirjad on justkui propagandaõpikust! Elu Eesti vabariigis on peetud vajalikuks näidata võimalikult raskelt, kus tööliste elu on halb ning kodanlased rõhuvad vaeseid. Need stalinliku hirmuvalitsemise ajal kirjutatud pildiallkirjad on jäänud peamiselt aga arhiivi paberkartoteeki ning täna võib neid samu pilte leida digitaalsetest arhiividest juba napimate ja neutraalsemate kirjeldustega.