Kuni 750 miljoni aasta kaugusesse minevikku näha võimaldava lahenduse looja on Ian Webster - andmeinsener, kes on loonud kõiksugu huvitavaid andmete visualiseerimise lahendusi. Lisaks Maa minevikku ning asukohtasid kujuvatele kaardile on Webster osalenud ka näiteks asteroidide asukohtasid kuvava veebiliidese väljatöötamises ning töötanud Google'i kaardirakenduse kallal. Peale selle kuulub mehele näiteks maailma suurim veebis asuv dinosauruste andmebaas, mille lehel ka seda projekti kuvatakse.

Maailma paikade kunagisi asukohtasid näitava rakenduse puhul on veel kasutatud paleogeograafi Christopher Scotese PALEOMAP projekti raames loodud kunagisi Maa mudeleid. Need võimaldavad lahenduse Websteri sõnul koha täpsuse ajaloolisel kaardil paika panna umbes 100 kilomeetrise täpsusega. Selleks, et asukohta paika panna, on võimalik kasutada rakendusesse sisse ehitatud asukohaotsingut, mis on võimeline suurema osa Eesti kohtadest linna või küla täpsusega täiesti edukalt üles leidma.

Veebirakenduse paremast nurgast on võimalik sättida aga seda, millises ajahetkes parajasti ollakse. Tehtud on terve hulk eelvalikuid, näiteks saab vaadata Maad dinosauruste välja suremise hetkel või ajal, kui tekkisid esimesed rohulibled. Kel sellest veel küllalt ei saa, saab kasutada ka nooleklahve või lehe ülaosas olevat menüüd, et täpselt paika panna, mitu miljonit aastat vana Maad vaadeldakse.

Erinevate asukohtade puhul on ka erinevaid tegureid, mis koha paiknemist ajaloo jooksul muutnud on. Muutunud on nii veetasemed kui ka mandrijää hulgad, samuti on väga suure omapoolse panuse Maa kujunemisesse andnud laamtektoonika ehk erinevate laamade omavaheline liikumine ja näiteks üksteise alla sukeldumine.

Vaata ise järele, kuidas sinu kodukoht miljoneid aastaid tagasi välja nägi Ancient Earth Globe'i lehelt!