Haruldane leid rõõmustab teadlasi. "Leida 15. sajandist pärit saapad on ülimalt haruldane, muidugi veel haruldasem on leida luukere, kellel need ikka veel jalas on," ütles National Geographicule Beth Richardson Londoni arheoloogimuuseumist.

Saabastega skelett leiti reoveetorustiku välja ehitamisel. Nimelt rajatakse hetkel Thames Tideway äravoolu, mis peaks aitama ära juhtida üleliigse reo- ja vihmavee ning takistama seeläbi Thamesi üle ujutamast. Kuna Suurbritannias on maapõues peidus niivõrd palju ajaloolisi muistiseid, tuleb igale sellisele suurprojektile eelnevalt läbi viia ulatuslikud arheoloogiliselt väljakaevamised. Täpselt selliste väljakaevamiste käigus saapad ja skelett leitigi.

Thamesist on ka varem kõiksugu arheoloogilisi esemeid leitud, kuid üldiselt on riiete leidmine väga haruldane juhus. "Ajaloolised riietusesemed säilivad enamasti juhuslikult ning mida vanemad need on, seda ebatõenäolisem on, et need säilisid," ütles Science Alertile arheoloogilist tekstiilispetsialist Hilary Davidson Melbourne'i La Trobe'i Ülikoolist. "Pea kõik säilinud esemed on kas materjalilt erilised või keskmisega inimese kantud rõivastega võrreldes üliheast materjalist," ütles ta.

Leiu asukoht, saapad ise ning teised tähelepanekud võimaldavad arheoloogidel hinnata, kellega tegu võis olla. Nende sõnul on saapad heast materjalist ning kõrged, mis võib viidata, et nende omanik töötas jõel kas kaluri või meremehena. Davidsoni hinnangul viitab saabaste stiil ka sellele, et tegemist ei ole kõrgklassi kuulunud inimesele omaste saabastega, vaid nende omanik oli tõenäoliselt mõni tööline.

See aitab selgitada ka saabaste head säilivust. Nimelt töötlesid vesistes tingimustes töötajad oma saapaid õlide, rasvade ning isegi tõrvaga, mis võis aidata saabastel ajahambale vastu pidada. Seda, mis materjalidega täpselt tegemist oli ning kuidas saapaid oli töödeldud, selgitab välja edasine uurimine.