Mitmesajale tulelõksu jäänud hirmunud inimesele saab selgeks, et tuletõrjujad ei pääse nende juurde ülemistele korrustele. Leekide eest põgenedes ronivad nad üha ülespoole, kuni on katusel, vahendab ajakiri Imeline Ajalugu.

Tegemist on suitsuga, selles on José Carlos del Fiol kindel. Kirbe hais paneb nina kipitama, kuid jääb arusaamatuks, kust see tuleb.

Noor ajakirjanik viibib parajasti Sao Paulo raekoja 12. korrusel tegutsevas turismibüroos. On hommik, paar minutit puudub üheksast, ja paljud linnaelanikud on juba tööle jõudnud.

Fiol koos reisibüroos oleva ülejäänud rahvaga hakkab murelikult ringi vaatama. Järsku hakkavad inimesed läbi suurte klaasakende millelegi osutama. Raekoja vastas, teisel pool Santo Antonio tänavat asuvast äsjavalminud Joelma kõrghoonest tulvab paksu suitsu, mis pimendab kogu taeva.

25korruseline ehitis, kus tegutseb investeerimispank Crefisul, jääb raekojast umbes 50 meetri kaugusele. Fioli keha läbivad hirmuvärinad.

Tavaliselt kirjutab ta oma ajakirja jaoks artikleid ainult meeldivatel teemadel, kuid kaks aastat tagasi aitas ta kajastada ühes Sao Paulo kõrghoones toimunud põlengut. Siis oli leekides 115 meetri kõrgune Andrausi hoone.

Fiol ise tragöödia ajal sündmuskohal ei käinud, vaid aitas toimetuses välja valida reportaažile lisatavaid pilte. Noor ajakirjanik ei ole suutnud unustada katastroofi, milles laiaulatuslikust päästeoperatsioonist hoolimata kaotas elu 16 inimest.

Reisibüroost näevad Fiol ja teised ruumis viibijad selgesti, kuidas Joelma kõrghoone 12. korruse arvukatest akendest limpsavad mitme meetri kõrgused tulekeeled ahnelt hoone seina.

Paljude vaatepildist vapustatud naiste põskedelt veerevad alla pisarad. Mõni toasolija laskub põlvili ja hakkab valjul häälel palvetama. José Carlos del Fiol haarab instinktiivselt oma kaamera ning jookseb raekoja katuseterrassile viivale trepile. Üles jõudes hakkab ta palavikuliselt klõpsima fotosid tragöödiast, mis vastas seisvas kõrghoones lahti rullub.

Loe kohutavast tulekahjust lähemalt oktoobrikuu Imelisest Ajaloost.