Enne Esimest maailmasõda olid baltisakslased need, kes omasid tähtsamaid hotelle ning restorane. Kui kuulutati välja Eesti Vabariik, olukord muutus ning aina rohkem eestlasi sai neid enda valdusse. Nii juhtuski, et hotelli Kuld Lõvi peremeheks sai eestlasest kokk Johannes Janson ja omanikuks kelner Richard Devid.

Hotell "Kuld Lõvi" fuajee interjöör

Kuld Lõvi oli Tallinna kõige vanem, suurem ja kuulsam hotellirestoran, kuid enne 30ndate aastate kapitaalremonti mitte just kõige parema väljanägemisega. Tualettruumi jagati kogu korruse peale ja vannitube oli maja peale kokku vaid kaks.

1934. aastal alustatigi parandustöödega, mille järel sai hotell moodsa fuajee koos kamina ja kauni istumisnurgaga. Kokku oli hotellis 64 eritellimusel valmistatud mööbliga numbrituba, millest 40 toas oli vannituba ja WC. Samuti oli kõigis tubades telefon, kraanist tuli nii sooja kui ka külma vett ning olemas oli ka toidulift.

Hotell "Kuld Lõvi" vannitoa interjöör

Kuld Lõvi toidulaud oli rikkalik - pakuti jäätist, lõunamaiseid puuvilju ning Prantsusmaalt toodud konjakit ning veini. Peakokaks oli Aleksander Paalberg, kes oli ametit õppinud Peterburi õukonnas ning kelle spetsialiteediks olid metslinnupraed põnevate kastmetega.

Hotell "Kuld Lõvi" restorani interjöör

Hotell Kuld Lõvi kahjuks aga hävis 1944. aastal pommitamise käigus täielikult, ning vanast hoonest ja selle uhkusest pole pea midagi enam alles.

Vaata galeriid!