The Independent vahendab, et selle aasta juulikuus said arheoloogid kahenädalase loa kaevata kohaliku pubi aias ning leidsid selle aja jooksul mitmeid esemeid, mida võib seostada kuninglike pidusöökidega. Näiteks leiti hulgaliselt metssigade ja hirvede luid, samuti leiti varasele anglosaksi Inglismaale omaseid keraamikakilde ning rauamaagi jääke.

"Olen juba 15 aastat selle mõisa kohta tõendeid otsinud," ütles arheoloog Pat Reid. "Leidsime prügimäe, kus on hulgaliselt metssea, hirve ja veiseluid. Anglosakside ajal olid need pidusöögiroad," selgitas ta. Reidi sõnul pole arheoloogide jaoks midagi paremat kui prügimäe leidmine, näiteks hetkel võibki leitud prügi põhjal oletada, et tegemist oli paigaga, kus kuningas pidusööke korraldas ning viitab seega kuningamõisa lähinaabrusele.

Väljakaevamistelt leidi ohtralt luid ja konte, mida seostatakse just kuninglike pidusöökidega.

Kagu-Inglismaal asuvas Kenti krahvkonnas paiknev Favershami linnakene, kust prügimägi leiti, on juba aastaid olnud arheoloogide huviorbiidis. Sealsed leiud viitavad, et paik oli asustatud juba enne Rooma aega ning sellel on tugev seotus Inglismaa kohaliku ülikkonna ning isegi kuningatega. Näiteks arvatakse, et seal asus saksidest Kenti kuningate suveresidents. Just viimast arheoloogid sealt otsinud ongi.

"Ma küll teadsin, et arheoloogid on nn kuninga mõisa juba mõnd aega Favershamist otsinud ning aimasin, et pubi juures võib midagi olla, kuid ei arvanud kunagi, et see võib olla midagi nii suurt," ütles pubiomanik David Potts. Pubi oli terve väljakaevamiste aja avatud ning arheoloogid suhtusid sellesse avatult. "Oli tore, et ka avalikkus sai sellest osa. Meile meeldis kogukonnatunne ja see, et näiteks lapsed said väljakaevamisi vaadata," ütles Reid.

Viimati sattus Favershami linnakene uudistesse sellega, et sealt leiti 1300. aastast pärinev Magna Carta koopia, mille väärtus hinnati 20 miljonile naelale. 1215. aastal sõlmitud õigusakt sõlmiti Inglismaal parunite mässu tagajärjel ning see kärpis märkimisväärselt kuninga võimu. Teadaolevalt on dokumendist alles vaid 24 kuningate käsul tehtud koopiat, millest viimased lasti kuningas Edward I käsul valmis teha 1300. aastal. Selliseid, 1300. aastal tehtud koopiaid, on maailmas hetkeseisuga seitse tükki.