Meremuuseumi juht Urmas Dresen tõdes, et 90ndatel ei tekkinud veel äratundmist, et just Lennusadam on koht, kuhu Meremuuseum võiks oma laevadega tulla. „Ligipääsemise keerukus, töötava vangla naabrus ja kogu ala trööstitus varjutasid lagunenud angaarides aimatava arhitektuurse pärli,” meenutas ta.

Nüüd on olukord sootuks teistsugune. Kuue aastaga on tee muuseumi leidnud ligi 1,56 miljonit külastajat.

Eelkõige 20. sajandi merelugu tutvustav püsiekspositsioon hõlmab väljapanekut vesilennukite angaaris, eesotsas allveelaev Lembituga, ning muuseumilaevu sadama välialal, sh. jäämurdjat Suur Tõll. Lisaks on toimunud seitse suurt ajutist näitust, millest populaarseim oli 2013. aastal avatud Titanicu näitus. Hetkel täiendab püsiekspositsiooni Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud väljapanek „100 aastat kiilu all. Eesti lugu laevades 1918-2018“.

1917. aastal Taani inseneribüroo Christiani ja Nielsen projekti järgi rajatud unikaalse raudbetoonehitise taastamine ja avamine meremuuseumina pälvis 2013. aastal Euroopa kõrgeima tunnustuse selles vallas, Europa Nostra ja Euroopa Liidu kultuuripärandi grand prix ning 2014. aastal äramärkimise Euroopa muuseumite aastaauhinna (EMYA) konkursil.

Homme kella 12-16 toimuval sünnipäevapeol astuvad üles Peeter Oja ja Jaan Pehk, toimuvad paberlennukite meistrivõistlused ning avatud on meisterdamisala. Sisse pääseb muuseumipiletiga, programmiga saab lähemalt tutvuda SIIN.

Paksu Margareeta uue ekspositsiooni visand.
Lisaks teatas muuseum üleeile, et EAS otsustas toetada rajada Eesti Meremuuseumi taotlust rajada Paksu Margareeta hoonete kompleksi modernne perekeskne atraktsioon. Muuseum teatas, et uus püsiekspositsiooniala võtab enda alla üle 1000 ruutmeetri, et näidata külastajatele senisest rohkem Tallinna vanalinna olulise osana UNESCO pärandisse kuuluvat Suure Rannavärava kompleksi ning haruldaselt hästi säilinud keskaegset koge vrakki.

Ekspositsioon jutustab loo meremajandusest, kaupade ja reisijate meritsi liikumisest, tehnoloogilistest lahendustest ning inimestest selle kõige taga. Originaaleksponaate hakkavad täiendama nutikad digi- ja käed-külge lahendused, mis selgitavad esemeid ja nähtuseid nii täiskasvanutele, lastele kui ka erivajadusega külastajatele.

Paksu Margareeta ekspositsioon on kavas avada järgmise aasta novembris.