See kõik võiks olla muidugi sama naljakas kui Bornhöhe "Kuulsuse narride" Jaan Tatika askeldamine, kui ise ehitatud raketiga lendamisega nii palju riske ei kaasneks.

Associated Press teatab niisiis, et meistrimees ja kaskadöör, ametilt elupõline limusiinijuht "Mad" Mike Hughes on oma garaažis kokku pandud ja 20 000 dollarit maksma läinud raketile maalinud kirja "RESEARCH FLAT EARTH". Ta kavatseb sellega startida USA edelaosas asuvas Mojave kõrbes. Rakett peaks kiirusel 500 miili tunnis (u 800 km/h) Hughesit lennutama umbes miili ehk 1,6 kilomeetri jagu, jõudes 1800 jala ehk 548 meetri kõrgusele. Siis avanevad kaks langevarju ja piloot laskub jälle maapinnale.

Lameda Maa "teooriate" pooldajast Hughes ütles APle, et ta ei usu teadusesse, kuna seda ei erista ulmest mitte midagi. "Ma tunnen aerodünaamikat ja vedelikudünaamikat ja seda, kuidas objektid õhus liiguvad, tean rakettide tõukejõu ja düüside suurusega seonduvat," ütles ta. "Aga see ei ole teadus, need on kõik vaid valemid."

Nagu Gizmodo vahendab, on käsitööraketi start ühtlasi ka mehe poliitkampaania avapauk - Hughes tahab saada California kuberneriks. Kuigi AP teatas, et mehe lendu on plaanis otse ta Youtube-kanalil näidata, ütleb Hughesi enda veebisait, et seda näeb internetis pay-per-view meetodil ehk siis lennu vaatamise eest tuleb maksta.

Nagu Ars Technica märkis, on Hughes sarnaseid tükke varemgi teinud. Muuhulgas sai ta 15 aastat tagasi Guinnessi maailmarekordi omanikuks, sooritades Lincoln Town Cariga (suur sõiduauto) 31 meetri pikkuse hüppe. Ka raketilend pole talle võõras - aastal 2014 lendas mees iseehitatud raketiga 418 meetrit ja pidi pärast kolm päeva taastuma, kuna karm maandumine ja ülekoormus (ingl k g-force) räsisid teda tublisti.

Pikemas perspektiivis on mehel plaanis kosmosesse jõuda, aga mitte tavapärasel teel - kavas on ehitada rakett, mille toimetaks atmosfääri gaasiõhupall. Raketil pandaks alles seal mootorid käima ja põrutataks siis edasi umbes 110 kilomeetri kõrgusele. Sealt saaks siis juba ise oma silmaga Maa (paraku küll keraja) olemuse üle vaadata.