Algselt kehastas peategelast näitleja Kevin Spacey, kes hiljuti aga projektist varasemate seksuaalse ahistamise juhtumite ilmsikstuleku tõttu kõrvaldati.

Oma teismelise pojapoja vabastamise eest 17 miljonit dollarit maksmast keeldunud kurikuulsa Ameerika miljardäri J. Paul Getty rollis näeme Spacey asemel nüüd Christopher Plummerit.

Film kirjeldab veenvalt just kunagise pantvangi-skandaaliga seondunud tõsielusündmuseid. Toona 16-aastane John Paul Getty III rööviti 1973. aastal Roomas.

Röövijad, kes olid noormehe suguvõsa naftakaevandamisel rajanevast muinasjutulisest jõukusest vägagi teadlikud, nõudsid tol hetkel maailma kõige rikkamalt mehelt J. Paul Gettylt pojapoja vabastamise eest 17 miljonit dollarit. (Tänase kursiga oleks see 93,7 miljonit dollarit.)

J. Paul Getty kohtus oma pojapojaga esimest korda siis, kui too oli 11-aastane. Teisel kohtumisel neli aastat hiljem, kui John Paul Getty III oli 15-aastane, pani suguvõsa patriarh noormehele pahaks tema boheemlaslikke elukombeid. Röövimise ajal oli Paul elanud Roomas, kus ta pidas kunstnikuateljeed.

Paul oli parasjagu ajaleheputkast koomiksivihikut ostmas, kui kolm meest teda ründasid, püstoliga uimaseks lõid ja röövisid.

Ohver sõidutati koopasse riigi lõunapiirkonnas ja seoti kinni, samal ajal kui röövijad hakkasid Gettyde perekonnalt kopsakat lunaraha välja nõudma. Alul kahtlustasid Gettyd, et tegemist on Pauli korraldatud sulitembuga selleks, et perekonnalt rohkem raha välja pressida.

John Paul III vanaisa J. Paul rääkis ajakirjandusele, et ta ei usu lunaraha maksmise mõistlikkusse. „Mul on veel 14 lapselast, ja kui ma praegu üheainsagi penni maksan, on mul 14 röövitud lapselast,“ rõhutas ta.

Kui Gettyd kolme kuu jooksul midagi ette ei võtnud, asusid röövijad taas tegudele, lõikasid teismelisel habemenoaga kõrva peast ja saatsid selle koti sees ühele Rooma ajalehele.
Kollaaž: üleval J. Paul Getty foto aastast 1944 (Wikimedia Commons / Los Angeles Daily News), all vasakul teda filmis "All the Money in the World" algselt kehastanud Kevin Spacey, all paremal teda praegu kehastav Christopher Plummer

Pärast põhjalikku uurimist tundis Pauli ema sellel leiduvate tedretähnide järgi oma poja kõrva ära ning hakkas koguma raha, et tasuda lunanõue, mida J. Paul rahuldamast keeldus.

Viimaks õnnestus Gettydel lunasumma 2,2 miljonile dollarile alla kaubelda ning Paul vabastati viis kuud pärast röövimist.

Viis aastat hiljem jäi John Paul III metadooni ja vaaliumi üleannustamise tõttu üle keha halvatuks. Ta suri 2011. aastal 54 aasta vanuses.

Praegu hindab ajakiri Forbes nii USA kui ka Ühendkuningriigi poliitikas jätkuvalt olulist rolli etendavate Gettyde suguvõsa koguväärtuseks 5,4 miljardit dollarit.

Üheksa inimröövijat tabati. Kaks neist saadeti trellide taha, ülejäänud vabastati asitõendite puudumise tõttu. Suuremat osa lunarahast ei saadud kunagi tagasi.

1977. aastal tehti John Paulile kirurgiline operatsioon, millega taastati röövijate poolt maha lõigatud kõrv.