Harju maakonna liinibussidel esiuksed suleti sisenemiseks ja peatati piletimüük alates 5. oktoobrist, mil viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta maakonnas 59,3 nakatunut.

Nüüd teatas ühistranspordikeskus, et viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta Harjumaal 55,0 nakatunut, mis näitavat nakatumiste stabiliseerumist.

„Tulenevalt muutunud olukorrast avatakse alates 12. oktoobrist kõikidel maakonna ja maakonda läbivatel avalikel liinidel sõidukite esimesed uksed taas sisenemiseks ja taastatakse piletimüük," teatas keskus.

Esiuste sulgemist ja nüüdset taasavamist laiendati Põhja-Eesti Ühistranspordikeskuse tegevuspiirkonnas ka nendele Lääne-Viru (18V), Lääne (711; 712 ja 732) ja Rapla (25 ja 31) maakonna avalikele liinidele, mis alustasid või lõpetasid Harjumaal.

Kuigi kõik sisenevad ja väljuvad reisijad mööduvad nüüd taas bussijuhist, viibutavad ta juures plastkaarti ja ostavad pileteid, otsustas ühistranspordikeskus, et määramata tähtajani ei tohi reisijad istuda esimeses istmereas - seda selleks, "et vähendada juhtide kokkupuuteaega sõitjatega".

MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus on 21 töötajaga asutus, mis teenis möödunud aastal 313 867 eurot puhaskasumit. Harjumaa on üks väheseid maakondi Eestis, kus pole kehtestatud tasuta ühistransporti.