Vallavalitsuse ja RMK esindajad kohtusid selgi nädalal looduspargis ning panid kirja kõrge panga serva lähistelkulgevad lõigud, mis vajavad inimeste ohutuse paremat tagamist. Kuna Tabasalu looduspark asub RMK haldusalas, siis on just tema asunud koostama loodusõpperaja rekonstrueerimise projekti, mis näeb muu hulgas ette ka paepanka raiutud astmetega rajalõigu korrastamist.

Forte uuris RMKlt, miks ei ole aga pargis valgustuse paigaldamisst isegi jutuks võetud ja näiteks sügisesel või talvisel pimedaajal tuleb rahval käia rattaga sõitma, jooksmas või suusatamas kaugel eemal Harku-Laagri hästi valgustatud radadel?

Vastab RMK Külastuskorraldusosakonna Lääne-Eesti piirkonna külastusala juht Daniel Juhhov ning selgub, et asi on nahkhiirtes:

„RMK on kavandamas Tabasalu loodusõpperaja rekonstrueerimist, mitte ei ole tegemist terviseraja rekonstrueerimisega. Terviseraja haldamisega tegeleb ja selle arendamise kohta oskaks paremini vastata Harku vald.

Võttes aga arvesse, et Rannamõisa maastikukaitseala üheks kaitse-eesmärgiks on kolme erineva nahkhiire liigi kaitse, siis täiendav valgusreostus oleks nende elutegevusele suureks häiringuks. Seega, loodusõpperaja kontekstis ei ole RMK näinud vajadust ega kaalunud täiendava valgustuse rajamist."