Analüüsis osales 113 New Yorgi haiglat ja ligi 1269 patsienti ning selgus, et kõige suurem haigusjuhtumite hulk puudutas kodus püsinud inimesi ja hooldekodude asukaid.

„Kui märkate, siis 18% inimestest on hooldekodudest, vähem kui 1% tuli vanglast, 2% olid kodutud, 2% muudest hoolekandeasutustest, kuid 66% inimestest oli püsinud kodus ja see on meile šokeeriv," ütles New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo CNBC teatel kolmapäeval peetud briifingul.

Kuberner pidas üllatavaks ka seda, et need inimesed polnud liikunud ringi ka ühistranspordiga.

"Me arvasime, et olid nad kasutanud ühistransporti ja me oleme sellega seoses ühistranspordi suhtes rakendanud erilisi ettevaatusabinõusid, kuid tegelikult ei, sest need inimesed olid sõna otseses mõttes kodus," rääkis kuberner.

Vaata videost alates 9:15


Cuomo märkis, et ligi 84% hospitaliseeritutest olid inimesed, kes ei sõitnud tööle autoteenuste, isiklike autode, ühistranspordiga ega ka jalgsi - suurem osa neist inimestest olid kas pensioniealised või töötud. Üldiselt moodustasid umbes 73% patsientidest üle 51-aastased inimesed.

Ta lisas ka, et haiglaravil viibijad on peamiselt pärit New Yorgist või selle lähiümbrusest, nad ei tööta ega reisi ega ole eesliinitöötajad. Samuti ütles ta, et suurem osa New Yorgi haigetest on rahvusvähemused - ligi pooled neist on afroameeriklased või nn latinod.

Ainuüksi teisipäeval suri New Yorgi haiglates koroonaviirusest tingitud haigustesse 232 inimest.