Apple on juba ümber arvestanud oma selle kvartali tulusid, kuna nad teavad, et Hiinas toodetavaid iPhone saab olema vähem ning seega on ka teenitavat raha vähem. Samsung aga toodab valdava osa oma telefone hoopis Vietnamis, mis on küll ka pisut koroonaviiruse poolt räsitud, kuid mitte piisavalt, et tootmisprobleeme tekitada.

Hiinas tootmise probleemid puudutavad ka teisi tootjaid - Xiaomid, Huaweid ja mitmeid muid elektroonikatootjaid, kes kõik oma asju Hiinas toota lasevad. Huawei näiteks ei ole küll hetkel tootmisprobleemidest teada andnud, kuid spetsialistide sõnul on see vältimatu, sest valdav osa firma tarneahelast on Hiinas.

Samsungi jaoks on veel üks senine probleem nüüd üllatuslikult hoopis kasuks pöördunud. Nimelt on firma Hiina turul viimastel aastatel kõvasti turuosa kaotanud. Nüüd on see firma jaoks aga hea, kuna ei pea koroonaviiruse tõttu Hiinas poode sulgema ning seega raha kaotama.

Päris lilleline kõik aga ei ole. Mitmed tarneahelate uurijad viitavad, et juhul kui koroonaviirusega seotud viivitused ja probleemid peaksid kestma, siis ajapikku kannatab ka Samsung, kuna tarnib mitmed oma seadmete osad siiski Hiinast. Eriti on ohus odavamad mudelid, millest mõnesid ka Hiinas koostatakse.

Üldjoontes on asjalood Samsungi jaoks aga siiski koroonaviiruse valguses väga head. Turu-uuringute ja projektsioonide ettevõte TrendForce visandas näiteks ümber Huawei ja Apple'i selle kvartali tulud, mis vähenesid vastavalt 15 ja 10 protsenti. Ka Samsungi tuluprojektsioon vähenes, kuid vaid 3 protsenti.

Olukorra teeb Lõuna-Korea firma jaoks veel paremaks see, et eelmisel nädalal tutvustati uusi S20 seeria telefone (loe pikemalt SIIT). Kuna konkurentidel on probleemid, arvatakse, et nende uute mudelite tutvustused võivad oluliselt edasi lükkuda.