Kogu selle muretu deitimise ja nugistamise pahupool on muidugi reaalne oht sellise pealtnäha toreda vale isiku otsa sattuda, kes pealetükkivaks osutub ja halval juhul isegi tervise või elu kallale kipub.

Tinderi arendajad on varem seda murekohta mitte oma probleemiks pidanud, aga äpi kurikuulsuse kasvu tõttu ei saa nemadki enam päris neutraalseks jääda.

Arendajad otsustasid rakendusse lisada paanikanupu, mis häda korral ehk isegi elusid päästab, kui näiteks potentsiaalne kosilane ilmub kohtama pimendatud akendega mikrobussiga, kuhu sind sisse tirib.

Tinderi omanikfirma Match ostis osaluse Noonlight'i nimelist turvaäppi tegevas firmas ja samal tehnoloogial uued turvameetmed põhinevad.

Paanika tegemine käib nii: õnnetu tinderdaja käivitab häire, äpp palub tal sisestada koodi. Kui ta ei sisesta, siis saadab Noonlighti dispetšer talle tekstisõnumi. Kui ta sellele ei vasta, siis dispetšer helistab talle. Ja kui ta kõnele ei vasta või teatab, et vajab tõesti abi, siis võtab Noonlight ühendust politseiga.

Lisaks tekib äppi võimalus näidata reaalajas oma asukohta. Kahtlemata kasulik lisa, kui kohtingule läinu järsku kadunud on.

Ka lisandub selline funktsionaalsus nagu fototuvastus, mis võimaldab kinnitada, et äpikasutaja on tõesti see, kellena end esitleb. Ta peab endast nutiseadmega selfisid ehk enesepilte tegema ja tehisintellekt-tarkvara võrdleb neid reaalajas Tinderi kontol olevate piltidega. See võimalus lisandub siiski alles tänavuse aasta jooksul.

Võib arvata, et esialgu saavad ülalkirjeldatud uuendustele ligi ainult USA-s asuvad tinderdajad, järgmiseks aga riikides, kus iganes Noonlight või selle partnerid veel tegutsevad. Aga vajalik on see ikka, eriti kui ise USA-sse reisid ja otsustad oma atraktiivsuse proovile panna.