Kes telefonimaailmaga rohkem kursis, tunneb Huawei uut seadet Honor 20 nime all ning see telefon on Hinnavaatlus.ee portaali andmetel Eestis müügil juba selle aasta juulikuust. Ka Huawei esindajad üritusel kohapeal kinnitasid, et tegemist on tõepoolest sama telefoniga, mis ei erinegi odavbrändi all turule toodud seadmest pea millegi poolest. Telefonilt võib leida vaid Huawei logo ning saadaval on ka Honor 20-st erinevad värvid.

Huawei Nova 5T

128 GB sisemälu ning 6 GB muutmäluga telefon on suunatud noorematele kasutajatele ning põhjuseks, miks otsustati juba paar kuud vana mudeli taas turule toomise kasuks, on Google'i keeld, mis keelab uutele Huawei mudelitele Google'i rakenduste paigaldamist, nagu nägime näiteks Huawei Mate 30 puhul. Huaweil on aga jätkuvalt võimalus enne keelu jõustumist turule toodud seadmetel Google'i rakendusi kasutada ning nii esitletaksegi nüüd oma brändi alt uuena ka tütarfirma vanu telefone, millel Google'i rakendused kõik olemas.

Asja juures on aga üks kummaline detail. Kui Hinnavaatluse portaali andmetel saab kõige odavama pakkuja juurest Honor 20 täna kätte 350 euroga ning valdava osa kauplejate juures on selle hinnaks maksimaalselt 400 eurot, siis mingil põhjusel teatas Huawei, et toob oma brändi alt seadme müügile soovitusliku alghinnaga 449 eurot. Seda, millest selline hinnaerinevus tuleb, Huawei esindaja üritusel kohapeal selgitada ei osanud.

Lisaks uuele-vanale nutitelefonile tutvustas Huawei üritusel veel uut GT-2 nutikella, P30 Pro uut värvitooni ning Freebuds 3 kõrvaklappe. Kõik need seadmed peaks ka lähiajal Eestis müügilettidele jõudma.