Seejuures läheb suur osa investeeringutest Soome, kus Google'i juht Sundar Pichai kohtus reedel sealse peaministri Antti Rinnega. Kuni 600 miljonit eurot koguinvesteeringust lähebki Soomes asuva Hamina andmekeskuse tarbeks, mis on Google'i esindajate sõnul roheliste andmekeskuste eeskuju.

Ettevõte andis eelmise nädala jooksul teada ka 18-st taastuvenergiadiilist, millest valdav osa puudutab Põhja- ning Lõuna-Ameerikas asuvaid andmekeskusi. Kasutatakse nii päikese- kui ka tuuleenergiat, kuid Pichai sõnul on fookus üha enam päikeseenergial, kuna see on stabiilsem ning aja jooksul muutunud ka odavamaks.

Euroopas plaanitakse lisaks Soomele suunata lisainvesteeringud Belgiasse, Taani ning Rootsi ning seejuures kasutatakse samuti nii tuule- kui ka päikeseenergiat. Näiteks Taani teatati viiest päikeseenergiaga seotud projektist, Rootsis, Belgias ja Soomes keskendutakse aga tuuleenergiale.

Pichai sõnul on Google Euroopa infrastruktuuri kokku investeerinud üle 15 miljardi euro ning loonud seejuures üle 13 000 töökoha. Sealjuures toovad järgmiste aastate jooksul tehtavad investeeringud Soomes juurde 4300 töökohta.

Ka Google'i konkurendid vaatavad üha enam taastuvate energiaallikate poole, näiteks on teine USA hiigelettevõte Amazon lubanud, et aastaks 2030. toimib ettevõte täielikult taastuvate energiaallikate jõul. Selle tarbeks plaanitakse osta ka näiteks 100 000 elektribussi, millega kaubad inimesteni jõudma hakkavad.