Juba hetkel kätte saadud andmeid on 50 protsenti enam kui teadlased enne sondi kosmosesse lennutamist ootasid. Nimelt leiti pärast starti, et sond on võimeline eeldatust oluliselt rohkem andmeid Maale toimetama ning seetõttu on plaanis Maale saata koguni veel üks 25 gigabaidine lisapakett andmeid, mis jõuab kohale veel enne 15. augustit.

Sondil on kokku neli instrumendikomplekti, mis koguvad infot osakeste, lainete ja väljade kohta ning seda nii Päikese krooni kui ka tähe enda pinna kohta. Sondi kogutud andmete abiga saame lähiajal Päikese kohta oluliselt rohkem teada ning oleme võimelised täpsemalt ennustama näiteks päikeseloiteid ehk -purskeid ning mõistma ka seda, miks Päikese kroon on kuumem kui selle pind.

Teadlaste sõnul hakatakse nüüd andmete analüüsimisega tegelema ning esimeste möödalendude käigus kogutud informatsioon tehakse inimestele avalikuks veel enne selle aasta lõppu. Enne seda jõuab sond aga veel ühe korra Päikesest mööda lennata - järgmine möödalend hakkab 27. augustil.