Keerukat nime Huawei Mate 20 X 5G kandev telefon tuleb sarnaselt Samsungi ja OnePlusi telefonidega müügile vaid piiratud turgudel ning arvestades, et meil 5G lahenduste loomine kohtuvaidluse tõttu viibib, siis Eesti ühegi telefonitootja poolt välja valitud riikide seas loomulikult ei ole. Huawei on lubanud oma telefoni turule tuua Itaalias, Hiinas ja Araabia Ühendemiraatides.

Üldiselt on telefon väliselt väga sarnane Huawei Mate 20 X telefoniga - sellel on samuti tohutu 7,2 tolline ekraan ning kolm tagakaamerat, kuid sees on asjad hoopis teistmoodi. Lisaks 5G modemile on telefonil 800 mAh suurem aku (kokku 5000 mAh), samuti on telefonil 2 GB rohkem muutmälu (kokku 8 GB) ja kaks korda rohkem sisemälu (256 GB).

Probleemid USA ametivõimudega on Huawei 5G telefoni pannud pisut ebamugavasse seisu, näiteks oli kavas ka telefon Ühendkuningriigis turule tuua, kuid kaks sideteenuse pakkujat EE ja Vodafone panid koostöö Huaweiga praeguseks pausile, kuni asjaolud selginevad.

USA võimud on küll praeguseks öelnud, et hakkavad väljastama erilubasid, mille alusel võivad ettevõtted Huaweiga äri teha, kuid 5G valdkonnas äri tegemine on turvalisuskaalutlustel pea kindlasti välistatud. Ilmselt tekitavad sellised poliitilised pinged ebausku ka teistel turgudel, mis ajalooliselt USA-ga tihedalt seotud on (nt Ühendkuningriigis).