Harvardi astronoom Avi Loeb ja teadur Amir Siraj tuvastasid nimelt, et 2014. aastal Paapua Uus-Guinea taevas ära põlenud pisikene meteoor pärines samuti tähtedevahelisest ruumist. See on kolm aastat enne seda kui Oumuamua meie taevasse ilmus.

Loeb ja Siraj tuvastasid meteoori päritolu USA valitsusele kuuluvate sensorite abiga, mille eesmärgiks on tuvastada taevas liikuvaid rakette. Taevakeha lennutrajektoori analüüsides jõutigi järeldusele, et meteoor pärines tähtedevahelisest ruumist.

Kuigi eeldatakse, et antud juhul hävis keha Maa atmosfääris, pakuvad teadlased välja, et tulevikus võikski raketihoiatussüsteemi ümber ehitada nii, et teadlased atmosfääri sattuvatest taevakehadest teada saaks. Nii oleks tõenäoliselt võimalik leida tähtedevahelisest ruumist pärinevate kehade kilde, mida analüüsides saadaks kosmose kohta palju uut teada.

"See on täiesti uus meetod tähtedevaheliste objektide otsimiseks," selgitas Loeb. "See säästab kosmosesse mineku aega - sa ei pea minema teise tähesüsteemi, vaid saad lihtsalt koguda kehasid, mida on võimalik tõenäoliselt uurida."

Kui Loebi ja Siraj avastus kinnituse saab, võib see meie arusaama tähtedevahelisest ruumist pärinevate kehade suhtes täielikult muuta. Kui kolmeaastase perioodi jooksul sattus Maa lähedusse kaks sellist keha, võib Loebi sõnul Maast pidevalt mööda purjetada vähemalt miljon sarnast taevakeha ning meie atmosfääri võib sattuda üks selline meteoor kümne aasta kohta.

Loebi ja Siraj teadustööga on võimalik põhjalikumalt tutvuda SIIN.