Kokku kuulub selle aasta jooksul müügile tulevasse mudeliseeriasse seitse telefoni - A10, A20e, A30, A40, A50, A70 ja A80. Üldiselt on mudeliseeria uus loogika lihtne ning see on ka üks põhjus, miks J-seeria ära kaotati. A-seeria lähtub nüüd lihtsast põhimõttest - mida suurem on telefonimudelis olev number, seda rohkem funktsioone sel on ning seda lähemal on see lipulaevtelefoni kvaliteedile.

Samsungi esindajate sõnul hakkavad seeria kolm väikseima numbriga telefoni asendama praegust J-seeriat, kuid seejuures tuuakse klientideni tänapäevaste telefonide võlud, näiteks äärest ääreni infinity-ekraanid ning juba A20e mudelist ka tänapäevane kiirlaadimine. Seadmetel on ka mõned erinevused sõrmejäljelugeja paiknemise ja aku mahutavuse osas. Mudelitel A10-st kuni A40-ni on sõrmejäljelugeja seadme tagaküljel, teistel ekraani all.

Hinnad jäävad laias laastus samaks, mis täna - A-seeria odavamate telefonide hinnad algavad 150 euro piirilt, keskklassiseadmed maksavad umbes 300 eurot, A80 hind jääb aga umbes 650 euro ligi.

Seeria kallimad telefonid on oma sooritusvõimelt juba võrdlemisi lähedal Samsungi lipulaevadele ehk S-seeriale ning pakuvad nii mitmeski osas ka kattuvat funktsionaalsust. Eriti tähelepanuväärne on aga seeria tippmudel A80, täpsemini selle kaamerasüsteem, mis tänu kaamera keeramissüsteemile liidab tagumise ja esimese kaamera üheks. Seda, kuidas asi toimib, näeb allolevast videost.

"Selline uuenduslik kaamerasüsteem lubab teha kaht asja. Esiteks, kuna seadme esiküljel kaameraid ei ole, siis on esikülg kaetud maksimaalselt vaid ekraaniga, seega näiteks videote vaatamine on võimalikult mugav. Teiseks on telefoniga võimalik teha eriti hea kvaliteediga selfisid, sest telefon kasutab kõikide fotode tegemisekssama kaamerasüsteemi," selgitas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Uued Galaxy A40 ja A50 telefonid on Eestis müügil juba praegu. Galaxy A70, A20e ja A10 jõuavad poodidesse maikuus.