Road and Track kirjutas möödunud nädalal, et Honda marki autodel võidusõitu harrastava RealTime Racingu tiimi asutaja Peter Cunningham kureerib muuhulgas tõenäoliselt maailma kõige ägedamat Hondamuuseumi.

Internetiavarustest leiab selle üles nimega RealTime Collection hall, aga mitte igaüks ei pääsevat sinna uudistama. Sama eriline nagu Peter ise, tema kollektsioon ja muuseum on ka pääs autosid vaatama.

See eristabki ägedaid ja erilisi kogusid “tavalisematest” - näiteks on üks suur Honda Collection Hall, mida saab isegi virtuaalselt külastada Google mapsis.

Tulles tagasi Peter Cunninghami juurde, siis see mees ilmselgelt lihtsalt armastab Hondat. Ja teab klassikalistest Hondadest nii mõndagi. Cunningham on Hondadel võidu sõitnud juba üle 30 aasta - alates aastast 1987. Samal ajal on kasvanud tema klassikaliste autode kogu.

See USAs, Wisconsinis asuv muuseum ei löö nii palju suurusega vaid unikaalsusega, seda nii seest kui väljast. Põhimõtteliselt on Cunninghami muuseumis leidnud koha iga natukene tähtsam Honda, mis pähe tuleb.

Kogus leidub näiteks mitmeid esimese otsa Ameerika turu mudeleid, mille hodomeetritele pole eriti miilegi kogunenud ning hunnik sportautosid. Muuseumist leiab S600, Civic S, CRX mudelid ja muudki. Eraldi väärib märkimist, et kõigest tuleb rääkida mitmuses.

Näiteks on seal muuseumis viis (!) Honda Integra Type S mudelit, millest kaks on Jaapani siseturu mudelid (JDM) ning üks on sedaan.

Mitte ainult autod vaid ka muuseum ise on erakordne. Muuseumi juhtiv Cunningham oskas kusagilt välja kaevata pildid USA kõige esimesest Honda esindusest 1950ndatel aastatel ning lasi nende pinnalt ehitada angaari poe esiseina täpse koopia ehk replica.

Veelgi enam, ta otsis üles täpselt selle konkreetse veoki, mis ühel neist piltidest oli. Ehk siis kunagise poe esikülg ning mõnedel piltidel ilutsev veok on nüüd muuseumi osa.