Statistika võiks põhjalikum olla

Eelmisel aastal registreerus autosait.ee kasutajaks 1081 inimest. Portaali üks asutajatest, Andres Selgoja ütleb, et statistika poolelt on huvitav tõsiasi, et lehekülge külastab ühe sõidukikuulutuse kohta rohkem eri kasutajaid kui Auto24 puhul:

“See muidugi ei peegelda kogu pilti, aga on oluline terviku mõistmiseks. Tihti hinnatakse kuulutuse toimivust pelgalt klikkide järgi, see aga ei näita, kui mitu inimest tegelikult on kuulutust vaadanud. Kahjuks see näitaja hetkel puudub nii meil kui teistel portaalidel, aga kogu lehe statistikast on võimalik seda välja võtta.”

autosait.ee lehel üleval olnud ligi 1000 kuulutust külastati veebruaris 13 964 seadmest. See teeb 13,96 külastajat ühe sõidukikuulutuse kohta.

“Gemius andmetel oli Auto24s selle aasta veebruaris 271 462 erinevat kasutajat ning isegi kui me ei arvesta, et teatud hulk inimesi vaatas uusi sõidukeid või sõiduki kaupasid ja võrdleme ainult kasutatud sõidukite arvu, mis orienteeruvalt võis olla 22 800 saame, et nende lehel käis 11,9 erinevat külastajat ühe sõidukikuulutuse kohta,” selgitab Selgoja oma mõttekäiku.

Müügitehingute täpset arvu ei tea

Juulist alates kuni aasta lõpuni pandi autosait.ee-l müüki 1 949 sõidukit, millest 775 sõiduki kuulutus peatati enne selle aegumist.

“Üks ühele muidugi see ostu-müügitehingute numbrit ei anna, aga see on hetkel veel lähim statistline näitaja, mis sellele viitab,” selgitab Andres Selgoja.

Eksklusiivse müügiga portaal eripakkumisi ei tee ja antud number on seega üsna madal. Autoostjat võiks meelitada teadmine, et müüjateks on enamasti kvaliteetsed autosalongid, mis pakuvad ka garantiid.

Tasuta video lisamise võimalust kasutatakse loiult, on mõni üksik müüja, kes selle oma müügikuulutusele lisab. Selgoja arvab, et kuna Eestis on distantsid väikesed, minnakse pigem oma silmaga autot vaatama.