Robotkäsi ei näe välja nagu traditsiooniline robotkäsi, mida me ulmefilmidest ette kujutame ning see on ka selle suurim eelis. Närtsinud lille või tühjaks saanud õhupalli kuju meenutava robotkäe kummist pinna all on eriline struktuur, mida gaasiga täites ning seda sealt välja pumbates on käsi võimeline esemeid haarama ning neid tõstma.

Eriti kasulik on sellise ehitusega robotkäsi just toiduainete tõstmisel - võrreldes plastist või metallist tehtud haardesüsteemidega on uus arendus oluliselt delikaatsem ning suudab toiduaineid neid rikkumata tõsta. Kuigi videost võib tunduda, et tegemist on hapra süsteemiga, kinnitab selle arendustiimi juhtinud Daniela Rus, et käsi on võimeline tõstma endast lausa 100 korda suurema massiga esemeid.

Kuigi ka varasemalt on taolisi pehmemaid lahendusi loodud, rõhutab Rus, et nende disain on parim, kuna võimaldab asjadele eri nurga alt läheneda ning origamist inspireeritud struktuur annab nende käele nii piisava venivuse kui ka tugevuse.

Rus selgitas ka The Verge'ile, miks selliseid lahendusi siiani kaubanduses kasutusele pole võetud - tema sõnul ei jõua kaubanduslikud lahendused laborist tulevale innovatsioonile lihtsalt järgi. Teine põhjus on arendusest tekkiv inerts - kui ettevõte on juba suure investeeringu teinud, oodatakse enne järgmise suure muudatuse tegemist, et vahepeal raha tagasi teenida. Seda eriti suurte lahenduste puhul, mis tervet tarneahelat mõjutada võivad.