Erinevalt kuu aja tagusest rivaal Apple’i üritusest oli kohalekutsutuid üsna vähe, paarisaja ringis, teised said kaasa elada otsevoo vahendusel.

Pixel Slate

Seni telefonidest koosnenud Pixeliperre lisandub tahvelarvuti Pixel Slate, eesmärk lauaarvuti kiirus ja tootlikkus tahvlimaailma tuua. Seda püüdlevad muidugi kõik (kallimad) tahvlid.

See on opsüsteemi Chrome OS jooksutav tahvel, millele saab klaviatuuri külge ühendada.

Slate näeb välja nagu suur ja ruudukujuline Pixel-telefon, selleni välja, et ekraani külgedel on kaks kõlarit. Piksleid on ekraanil kuus miljonit, pilditeravus on 293 pikslit tollile.

Ekraanis on kasutusel LCD-paneel, aga spetsiaalselt Slate’ile kohandatud, et oleks kiirema reaktsiooniajaga ja kuvaks eredamalt värve. Tehnoloogia nimetus on Low Temperature Polycrystalline Silicon ehk LTPS.

Kaasas kolm kuud tasuta YouTube TV teleteenust, mis toimib ainult USA-s. Lisatasu eest saab juurde tellida YouTube Premiumi teenust.

ekraanitõmmis

Nii taga- kui ka esikaameral on portreepiltide režiim ja masinõppe tugi, et aina paremini pildistama ja piltidel asuvaid olendeid ja objekte ära tundma õppida. Mõlemad kaamerad on 8 MP.

Selfi- ehk esikaamera olla tootja sõnul videokõnedeks „ideaalne”. Kaamera on lainurk ja suure sensoriga, et hämarates oludes ka kenam pilt tuleks.

Seadme käivitusnupp toimib ka sõrmejäljelugejana. Turvalisusest rääkides on siin Google'i uus haibitud turvalahendus Titan Security: viirusetõrje, automaatsed uuendused jm.

Pixel Slate pakub Chrome-brauserist täpselt sama varianti kui tavalised arvutid, mitte mingi nutivarianti. Kõrvaklapipesa pole miskipärast, ega 4G andmeside.

Slate'i leidub vastavalt töömälu ja failiruumi mahule ning protsessile neljas variandis. Lihtsaima variandi baashind USA-s on 549 dollarit, aga seitsmenda põlvkonna Core i7 protsessoriga algab hind hoopis 1599-st.

Külge ühendatav klaviatuur maksab 199 dollarit, puutepliiats 99. Ilmuvad „hiljem” selle aasta jooksul. Mu kass kräunus kaeblikult kogu selle aja, kui Pixel Slate’i puudutavat teksti sisse tippisin. Peaks vist ostma?

ekraanitõmmis

Home Hub

Nutiekraan, umbes nagu Facebooki äsjaesitletud Portal, aga kaamerat pole, videokõnesid seega ka mitte. Kaamerat pole meelega, et tahaksid aparaati kodus igal pool kasutada, olenemata oma välimuse sündsusastmest.

Ekraan lülitub õhtul automaatselt välja. Google Home’i kombel õpib aparaat kasutaja häält tundma, et talle isikustatud kasutajakogemust jagama hakata. Downtime mode on režiim, mida käivitades süsteem enam millelegi ei reageeri peale seatud äratuste. Välja arvatud muidugi tavaoleku taastamine.

Üks müügitrump on YouTube’i lisamine, mida Google rivaal Amazoni seadmele Echo Show ei luba. Teine trump olla selle sobivus kööki, kuna näitab palju retsepte jne. Hub blokib YouTube’is ka roppusi, et pere noorimad vähem inetusi õpiks vms.

Hub pakub kohe kuut tasuta kuud YouTube Premiumi teenust, mis on põhimõtteliselt videoteenus, kuhu Google ka omasisu tellib.

Home View näitab kõiki ühendatud koduseadmeid. Kasutajakeskkond peaks üldse lihtsam olema kui seni, siin on Apple’i konkureerival äpil seni tugev eelis olnud.

Google’i eelis saab olema aga säärase seadme ootamatult soodne hind, USA-s 149 dollarit. Juba eeltellitav, müügile jõuab 22. oktoobril.
ekraanitõmmis

Pixel 3 ja 3 XL

Moekas klaasist tagakülg, telefonivallas esmakordselt ka mattviimistlusega. Libe! Selle paneks küll kohe kaitsva kesta sisse peitu. Kolm värvivalikut: must, valge, roosa. Või tootja kirjeldust kasutades hoopis "mitteroosa".

Pixel 3 ekraan on 5,5-tolline, XL-i oma 6,3-tolline ja äärest ääreni tüüpi, lisaks painduv OLED koos kohanduva värviesitusega.

Kõlarid esiküljel, väidetavalt 40% valjemad kui aastatagustel eelkäijatel Pixel 2 ja 2 XL.

Kaasas uus muusikateenus YouTube Music, kuus kuud telefoniostjale tasuta. Äpp toimib meile paljudes lähiriikides Soomest Venemaani, aga muidugi mitte Eestis.
ekraanitõmmis

HDR+ pilditehnoloogia tugi. Google väidab, et keegi teine seda HDR-i varianti ei kasuta. Kes aga oskaks öelda, kas mõni paljudest olemasolevatest HDR-idest on oluliselt parem või viletsam kui ülejäänud.

Top Shot aitab mugavalt pildireast parimad jäädvustused välja valida. Lisaks teeb igast pildist ka HDR+ varianti, et siis saad hiljem meeldivama valida.

Suum kasutab nüüd burst’i ja sulatab saadud kaadreid kokku, et kõrgem resolutsioon välja imeda. Suumi puhul pildikvaliteedi tõstmiseks kasutavad teised telefonid telefoto-objektiivi, eks näe, kas Google suudab selle puudumist oma uue lahendusega kompenseerida.

Pimedas pildistamist soodustav lahendus Night Sight olla nii tõhus, et sa ei mõtlegi enam tavalisel moel välgu kasutamisele. Google võtab võrdluseks Apple’i uue telefoni Xs ja leiab, et Night Sight on ikka Xs-i välgust kõvasti etem. Lahendus jõuab tarkvarauuendusena ka „teistele” Pixel-telefonidele.

Lainurkobjektiivil põhinev Group Selfie Cam ehk grupipildi tegemise lahendus jäädvustavat 184% rohkem pildile kui iPhone Xs-i lahendus. Selle kasutamiseks pead enne pildistamist välja suumima.

Google Lens on nüüd otse kaamerale lisatud, et kaadrisse jäävaid objekte kergemini ära tunda, tihti sh ilma internetiühenduseta.

Uued Pixel-telefonid võivad sinu eest kõne vastu võtta. Küsib, et kes helistab ja miks. Hoiatab ka helistajat, et screening service on käigus. Tekstist saavad osa nii helistaja kui kõne vältija. Uudne tehisintellektipõhine lahendus on Pixel 3 ja 3 XL-il kohe, teised Pixel-fonid saavad selle tarkvaralise uuenduse käigus novembris.

Juhtmeta laadiv alus Pixel Stand muudab külgeühendatud Pixel 3 põhimõtteliselt äratuskellaks ja Google Home’i lahjaks variandiks. Mitte segada režiim ja oma kasutajakeskkond. Enne äratust paneb hommikuvalgust meenutava ekraanivalgustuse, serveerib kohe liiklusinfot, uudiseid jm, vastavalt sellele, mida on su maitse kohta õppinud.
ekraanitõmmis

Põhinäitajad:

* Opsüsteem: Android 9 „Pie” + kolm aastat opsüsteemi- ja turvavärskendusi

* Ekraan: 5,5 või 6,3 tolli, 443 või 523 pikslit tollile (vastavalt siis Pixel 3 või 3 XL), HDR

* Kiip: Snapdragon 845 ja Adreno 630 graafika, Titan-turvakiip

* Tagakaamera: 12,2 MP, pikslisuurus 1,4 μm, f/1,8 ava, 1080p video 30, 60 või 120 kaadrit sekundis, 4K video 30 k/s, optiline + elektrooniline pildistabiliseerija

* Topelt-esikaamera: 8 ja 8 MP, f/2,2 lainurk ja f/1,8 tavaline, 1080p video 30 k/s

* Mälu: 4 GB töömälu, 64 või 128 GB failiruumi

* Aku: 2915 mAh, 18 W kiirlaadimine, Qi juhtmeta laadimine

* Andmeside: wifi ac, Bluetooth 5, NFC, Google Cast, GPS/GLONASS/Galileo, 1 Gbit/s / 75 Mbit/s 4G LTE, USB-C 3.1 Gen 1, üks nano-SIM-kaart

* Veele vastupidavus: IPX8 (kannatab pool tundi 1,5 m vee all püsimist)

Kokkuvõttes on uued Pixel-fonid üsna aastataguste eelkäijate moodi, tootja pole hakanud kelladele-viledele väga rõhku panema, peaasi, et kõik on hästi optimeeritud ja toimiv.

Tehisintellekti kõrvale jättes on põhiuuendused rohkem tehisintellekti, Android 9, uuem kiirem Snapdragoni protsessor. Ekraanid on veidi suuremad. Pixel 2 XL pakkus samas mahukamat 3520 mAh akut.

Pixel 3 nüüd eeltellitav, USA-s alates 799 eurost. Juhtme laadiv alus maksab 79 dollarit. (3 XL-i kohta vastav info veel puudub.)

Hind on õnneks soodsam kui kardetud, Apple ja Samsung panid tänavu oma lipulaevadele pigem hinda juurde ja purjetasid julgelt üle 1000 euro piiri.