30. juulil sõideti pidulikult lössi riiki salakaubana toodud 76 sõidukit, sealhulgas 8 tsiklit ja 68 sõiduautot.

Nende seas märkasid terased silmad Street FX Motorsport TV-st mitmeid superautosid nagu Lamborghini Gallardo, mitmed Porsche 911-d, Pulsar GTI-R, samuti mitmed Mercedesed, Nissan 350Z-d, mõned BMW-d ja Nissanid ning ka üks Ford Mustang. Neile lisaks veel ka Harley-Davidsoni ja Indiani mootorrattad.

Sõidukite kogumaksumus jäi hinnanguliselt 8 miljoni dollari juurde ja smugeldajatele hoiatuseks korraldatud demonstratsiooni näidati otseülekandena Facebookis.

Märkisime veebruaris, et tänaseks 73-aastane Duterte on kuritegevuse suhtes väga karmi kätt näidanud varemgi, iseäranis väga agressiivses sõjas mõnuainetega. Ülemöödunud aasta sügisel teatas ta, et soovib kolm miljonit riigis elavat narkootikumide pruukijat lausa füüsiliselt hävitada, võrreldes end samas avalduses Hitleriga.

Mehe võimulesaamisest alates 2016. aastal on riigis valitsuse teatel tapetud pisut alla 4000 narkokuritegudes kahtlustatavat, ent Human Rights Watch teatas aasta alguses, et nende arvestuste järgi on Duterte peetavas sõjas sõltuvusainetega praeguseks tapetud juba üle 12 000 inimese.