3GS on algupärase mudeli ja 3G järel üldse kolmas iPhone, mis ilmunud. See on eelkäijatega võrreldes märgatavalt kiirem ja pakub iPhone'ides esmakordselt uuendusi nagu telefonikaameraga video tegemise võimalus, digikompass ja häälkäsklused.

Tänases mõistes pole 3GS-is muidugi midagi, mille pärast seda veel osta tasuks. Miks see üheksa aasta tagune telefon siis uuesti müügile jõuab?

Vastus on lihtne. Lõuna-Korea suurima mobiilioperaatori SK Telink esindajad leidsid firma ladudest suurema koguse omal ajal allesjäänud 3GS-isid ning otsustasid, et kõige õigem oleks need siiski maha parseldada.

Et inimesed retrokauba vastu huvi tunneksid, on hind meeldivalt madal – 44 000 wonni ehk ümmarguselt 35 eurot. SK Telink lasi ka kõik müügile paisatavad eksemplarid üle vaadata, et veenduda nende töövõimes.

3GS tundub praegu muidugi üsna arhailine. Esikaamerat sellel iPhone'il veel polnud ja uusimaks sellel jooksvaks opsüsteemiks jäi iOS 6, nii et uuemad äpid ei pruugi üldse tööle hakata.

Võtkem seda kui muuseumi-eksponaati, mis võimaldab siiski telefonikõnesid ja pilte teha, tekstisõnumeid ja e-kirju saata ning muusikat esitada.

Tundub, et tehnoloogiamuuseumi-kõlbulikel iPhone'idel on siiski endiselt huvilisi, sest YouTube'is leidub ridamisi üsna hiljutisi videosid, kus keegi just 3GS-i tutvustab. Nagu siin: