Fallout 76 ja selle sisuülevaade

Kõigist välja kuulutatud mängudest on ilmselt üks kõige oodatum Fallout 76. Seda just seetõttu, et umbes nädal aega tagasi andsid arendajad juba mängu kohta natukene infot, mis huvilised juba ootusärevusse pani. Nüüd tuldi välja aga koguni videoga, mis näitab mängu ennast, tehes seda muidugi Falloutile omases lapselikus ning teatraalses vormis.
Nii nagu varasemalt lekkinud infos väideti, on tegemist mänguga, mis keskendub ainult mitmikmängijarežiimile. Stuudio rõhutas seejuures, et see ei tähenda absoluutselt seda, et üksinda mängida ei saa, ka see on täiesti võimalik, kuid kogu tegevus toimub Internetis paiknevas mänguserveris.

Väljanägemiselt on mäng võrdlemisi sarnane Fallouti seeria neljanda mänguga, kuid lisab sellele multiplayer-ile omaseid elemente. Sõpradega mööda tühermaad ringi tuuseldamine kõlab aga päris hästi.

Lisainfona veel nii palju, et mängu huvilistele mõeldud collectors edition sisaldab mängust tuntud power armor-i kiivrit, mis on ka reaalselt täiesti kantav.

Mäng tuleb juba varsti: avaldamiskuupäevaks on selle aasta 14. november.

The Elder Scrolls VI

Jah. Bethesda ütles, et arenduses on järjekordne mäng seeriast, kuhu kuuluvad sellised fantaasiaklassikud nagu Morrowind, Oblivion ja Skyrim. Kahjuks tuleb tõdeda, et mängu kohta antud informatsioon oli võrdlemisi väike, mis indikeerib pigem seda, et mäng on tõenäoliselt arenduse algfaasis.

Küll aga oli Bethesdal juba valmis mängu väljakuulutamise treiler, mis küll samuti oli suhteliselt mittemidagiütlev. Sellegipoolest on tore kuulda, et uus mäng on tegemisel.

The Elder Scrolls: Blades

Senikaua, kuni uus täismahus mäng veel valmib, otsustas Bethesda The Elder Scrollsi huviliste meelt pisut lahutada mänguseeria mobiilse mänguga. Uue mängu nimeks on Blades ning see sisaldab endas kolme mängurežiimi:

  • Abyss, kus mängija peab ellu jääma katakombides ning seal võimalikult kaugele jõudma.
  • Arena, kus on võimalik võidelda üks-ühele duellides.
  • Town, mis on mängu pearežiim ning sisaldab kõiki mängijale jagatavaid ülesandeid. Lisaks on võimalik linnasid arendada ning teiste mängijate linnasid külastada.

Mäng tuleb välja nutiseadmetele ning samuti ka virtuaalreaalsuse-seadmetele ning arvutile. Arendaja sõnul sünkroonivad kõik eri platvormid omavahel ning seega ei ole vahet, kas mängid mängu nutitelefonis, virtuaalreaalsuse peakomplektis või arvutis.

Huvitava faktina võib välja tuua asjaolu, et mingil põhjusel võimalik mängu nutiseadmes mängida ka portreerežiimis (arendaja sõnul ei tea sa kunagi, millal sul vaba kätt on vaja).

Mõnevõrra hirmutav on see, et mäng on tasuta. See tähendab tõenäoliselt, et stuudio on arvestanud, et mängu normaalseks mängimiseks peab mängija maksma mingi hulga raha ära mikrotehingute näol.

Mäng peaks välja tulema selle aasta sügisel.

Wolfenstein: Youngblood

Wolfensteini seeria on astunud sammu mängu traditsioonilisest vormist edasi. Nimelt ei ole seekordses osas enam peaosas märulikangelane B.J. Blazkowicz, vaid hoopis tema kaksikutest tütred.

Tütarde kasutamine on hea lüke, sest loob aluse mitmikmänguvõimaluseks, kus üks mängija mängib ühe tütre, teine teise tütre rollis. Üldiselt tundub mäng muudes aspektides siiski võrdlemisi sarnane varasemate Wolfensteini seeria mängudega ning nõuab hulgaliselt verist natsitümitamist alternatiivajaloo radadel.

Mängu eeldatav ilmumisaeg on järgmisel aastal.

Doom Eternal

Kui me Wolfensteiniga juba lõputu tulistamise radadele läksime, siis Doom ilmselgelt selles suhtes väga ei erine. Väidetakse, et uues mängus on lausa kaks korda rohkem deemoneid, kui eelmistes osades, mis tähendab, et tõenäoliselt on ka kaks korda rohkem tulistamist.

Bethesda lubas, et mängu kohta tuleb rohkem infot selleaastasel QuakeConil.

Rage 2

Järjekordses märulimängus võtab mängija püstolikangelase Walkeri (mitte Texase korravalvuri) rolli. Vaatamata sellele, et Walker pole Texase korravalvur, on ta siiski korravalvur: mäng koosneb peamiselt sellest, et sõidad autoga ringi ning lased pahasid mutante, kes tühermaal kontrolli on saavutanud. Vahepeal teed seda autost, vahepeal mitte. Lisaks kuulidele ja rakettidele tulistab peategelane loomulikult seejuures ka kulunud hüüdlauseid.

Tundub sobiv mäng õhtuseks mitte palju vaeva nõudvaks lõbuklõbistamiseks.

Uus ulmefiktsioon Starfield

Starfield on täielik saladus. On vaid teada, et tegemist on ulmemänguga, kuid mitte miski ei indikeeri muudmoodi, mis mängu täpsem sisu võiks olla. Treilerit küll näidati, kuid ka see ei ütle mängu kohta midagi muud, et tegemist on ilmselt ulmemänguga.