Aga näe, kõvaketas ikka elab, sest andmeruumi hind on lihtsalt nii madal. Paljudes arvutites on kõvaketas ja SSD isegi korraga, kus esimene hoiab suuri faile ja teisele on paigaldatud töökiiruse tõttu tarkvara.

USA-s Las Vegases värskelt alanud CES 2017 (iga-aastane mainekas tehnoloogiamees) jälgides tundub aga, et SSD ise peab nüüd kartma kõrvalejäämist.

USA kuulus andmekandjate tootja Kingston esitles nimelt mälupulka, mis pakub enneolematult suurt 2-terabaidist andmeruumi. Nimi on DataTraveler Ultimate GT ja saadaval ka terabaidisena.

Võrdluseks, et hetkel on laialt levinud pigem 4, 8 või 16 GB pulgad, kuigi tehnoloogiafännidel on suuremaid ka. Ja nüüd korraga 2048 GB! Milleks enam SSD-d hankida, kui võid sarnase sisikonnaga mahuka pulga isegi kiiremini arvutiga ühendada. Supsti USB pessa ja valmis! (Ma võrdlen siin välist SSD-d ja mälupulka, mitte arvutikorpuses asuvat.)

Siiski tuleb märkida, et Kingstoni üllatustoode tahab USB 3.0 pesa. Moodne USB-C ei sobi, sinna pistmiseks on adapterit vaja.

Kingston tegi korpuse tsingisulamist, mis talub väidetavalt ka äärmuslikke temperatuure.

DataTraveler Ultimate GT ilmub müügile veebruaris. Hind on veel teadmata, aga küllap on uus maailma mahukaim mälupulk kulukas.

Kingston jõudis terabaidise mälupulgani muide juba 2013. aasta alguseks, kui esitles seda jaanuaris messil CES 2013.

Amazon.com pakub neil päevil Kingstoni terabaidist mälupulka (DataTraveler HyperX Predator 1TB USB 3.0) elajalikult mõjuva 2730 USA dollari eest. Kui aga piirdud poole vähem mahutava 512 GB variandiga, on see "ainult" 295,59 dollarit.

Sellise maksumuse juures kulub siiski veel kaua aega, enne kui SSD oma koha eest meie elus tõesti värisema peab hakkama.