Selgub, et lätlastel päris oma "ükssarve" ehk miljardi dollari väärtusega idufirmat pole, küll aga rida lootustandvaid tegijaid.

Ampple

näeb välja nagu tavaline iPad-tahvelarvuti kaitseümbris, kuid sisaldab HD-kõlaripaari. Väga õhukese disainiga kõlar-ümbris lisab bassi ning suurendab helivõimsust kolm korda.

1,2-sentimeetri paksusel ümbrisel on oma 5000-milliamprine aku, mis võimaldab kuulata muusikat vähemalt kümme tundi. Lätlased juba ehitavad sarnast lahendust iPhone'ile.

Edurio

arendab tööriista, mis aitab koolidel õpilastelt tagasisidet koguda. Rakenduse eesmärk on parandada hariduse kvaliteeti; see on kasutusel enam kui 200 koolis.

Lahendust kasutatakse ka Ühendkuningriigis ja Soomes. See kogus värskelt EU innovatsioonifondist Horizon2020 arenduseks 1,86 miljonit eurot.

Infogr.am

lihtsalt kasutatav veebitööriist, et teha ilusaid infograafikuid. Sisuliselt on see infograafikute Prezi. Rakendusel on 300 000 kasutajat. Mashable, TechCrunch ja The Guardian kiidavad.

Fabula

on e-raamatute Spotify. Kindla kuutasu eest saab lugeda 13 000 raamatu seast palju ja mida tahad. Esindatud on ka suur valik eestikeelset ja/või Eesti autorite kirjandust.

Alise Lezdina on Ettevõtluskõrgkoolis Mainor erialajuht start-up ettevõtluse programmis, kus leidub ka lektoreid Eesti iduettevõtetest TransferWise, Taxify, Pipedrive, Goworkabit, Fortuma, Toggl ja Like A Local.