Pärast veebruaris toimunud Barcelona mobiilimessi ja märtsis tutvustatud-väljastatud iPhone SE-d tundus, et nüüd on vist mõneks ajaks rahu majas. Aasta esimesed "kõrgema otsa" telefonid olid nähtud.

Aga ei, aprillis tulid HTC 10 ja Huawei P9, mais veelkord Sony Xperia, sh üllatusmudel XA Ultra, juunis Motorola moodultelefon, mitu Lenovo telefoni (sealhulgas Project Tango seade) ja siis muidugi OnePlus 3... Ja need on ainult need tuntumad nimed.

Elektroonikatootjatele meeldib oma toodetele kõlavate nimedega ilustatud tehnilisi näitajaid külge pookida. Kuna nutitelefonide üks tähtsamaid osi on kena ja tundlik ekraan, siis ei saa siingi glamuuritamisest mööda.

Küll on ühel AMOLED ja teisel Super AMOLED, küll üks paneb resolutsiooniks Full HD, teine QHD ja kolmas 4K UHD... neljas aga ei taha isegi Full HD-le ligilähedale küünitada, aga pilt on endiselt kaunis (vaatame sinu poole, iPhone SE). Või siis mingi Retina, aga las see praegu jääda.

OnePlus pole seni kirjeldatud eputamisega väga kaasa läinud ja eelistanud läbimõeldud telefone toota. Verivärske mudeli 3 puhul olid nad aga siiski "nõrgad" ja teatasid rõõmsalt, et ekraan on Full HD ja Optic AMOLED.

Opticmisasi? Kõik me oleme pähe õppinud, et AMOLED on lahe ja Super AMOLED kõige lahedam – nüüd siis keegi julgeb status quo'd kõigutada ja taas ühe uue muutuja võrrandisse lisada. Nurjatu!

OnePlusi tegevjuht ja üks asutaja Carl Pei nõustub õnneks seletama, mida uudsest AMOLED-ist tüübist teada või arvata.

Selgus, et see on Super AMOLED-ekraan, mida on välitingimustes kasutamiseks sobivamaks tuunitud.

"Lisasime Super AMOLED-ile kontrastsust ja muutsime värvitemperatuuri, et tulemus oleks elulisem. Selle esitlusprofiil sobib nüüd spetsiaalselt ka väljas kasutamiseks, ereda valguse käes."

Pei lisab, et iga tootja kohandab ekraane oma nutiseadmele sobivamaks. Ükski tõsine tegija ei võta lihtsalt vabrikust pakutavat.

Minu meelest röövib ta selle jutuga suurema osa elevusest, mida Optic AMOLED tänu oma uudsusele tekitas. Aga eks ta teab paremini, mida teeb.