„Tulemus on igati loogiline, sest teadaolevalt oli Eesti maailmas kolmas riik, kus kogu maa sai 4G internetiga kaetud. Lisaks näitavad uuringud, et Eesti on EL-is mobiilse interneti teenushindadelt üks soodsaimaid,“ sõnab Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Hiiepuu sõnul annab mobiilse interneti tarbimisele tugevalt hoogu juurde ka eestimaalaste motiveeritus kasutada uusi ja innovaatilisi tooteid ja teenuseid.

„Teame ju uuringute põhjal, et eestlane ei piirdu vabal ajal ühe ekraani kasutamisega, vaid tarbib korraga vähemalt kahte, näiteks nutitelefoni ja arvutit või tahvelarvutit ja telerit,“ märkis Hiiepuu.

Digitaalarengu aruanne näitas lisaks, et Eesti on avalike digiteenuste pakkumise ja kasutamise poolest esirinnas ning eestlased on oskuslikud digitehnoloogia ja interneti pakutavate võimaluste kasutajad.

Aruande järgi on Eesti internetikasutuse valdkonnas EL-i liikmesriikide hulgas 5. kohal ning kuigi eestlaste muusika- ja videosisu ja mängude tarbimine on EL-i keskmisega võrreldaval tasemel, on märgatavalt suurenenud veebikaubandus.

Aruande järgi sooritab 22% eestlastest piiriüleseid oste, mis on Euroopa keskmisest kõrgem.