Ebausk, et äikesetormid ja välgud on seentele kasulikud, on levinud kõikjal maailmas Lõuna-Ameerika riikidest nagu Peruu Mongoolia steppideni Aasias.

Sama uskumust jagavad põllumehed ka Jaapanis, kus seened on kaua olnud regulaarseks osaks kohalikust toiduvalikust. Seetõttu pole imestada, et just Jaapani põllumajandusteadlased olid need, kes viimaks tõestasid, et välgud ongi seotud rikkaliku seenesaagiga.

Uurijad leidsid, et kokkupuude pinnases levivaid välgutabamusi matkivate põgusate kõrgepingelahendustega kasvatas seente saagikust oluliselt.

Seened mitte ainult ei kasvanud suuremaks, vaid võtsid ka 50–100 protsenti kaalus juurde.

Kuidas aitab välgutabamus seente kasvu hoogustada? Uurijate järeldus oli, et pinnasesse jõudnud elekter stimuleerib seeneniite — juurte ülesandeid täitvaid pikenenud rakke.

Selline stimuleerimine tõi alul kaasa languse seeneniitide eritatud valkude ja ensüümide kogustes, millele järgnes aga varsti konkreetse ensüümi — lakaasi — eritamise hüppeline kasv.

Too ensüüm omakorda põhjustab seente kiiremat paljunemist (mis tähendab ohtramat saaki) ja jõudsamat kasvamist (mis teeb seened suuremaks).