Samal õhtul muutus allalaaditavaks ka Apple'i nutiseadmete opsüsteemi iOS versioon 9.3, mis pakub, nagu oodatud, kuhi parandusi-täiendusi.

Mida aga ei oodatud: 9.3 tekitas kohe ilmumise järel palju probleeme.

Kaebusi on erinevaid: mõnel ei õnnestunud alla laaditud iOS 9.3 lihtsalt paigaldada, mõnel rikkus see protsess üldse nutiseadme ära.

Hiljem hakkasid levima kaebused, et teatud äppides (Safari, Mail, Notes, Messages) ei tööta enam lingile klõpsamine. Paremal juhul ei juhtu üldse midagi, halvemal juhul peab äpile või koguni nutiseadmele taaskäivituse tegema.

Esialgu levis veebis info, et probleem kõige uuemaid iPhone'isid-iPadisid ei puuduta. Nüüd on aga selge, et kaitstud pole ka uuemad. Ülalolev video demonstreerib, et hädas on ka mullused iPhone 6s ja 6s Plus.

Kokkuvõttes tuleb nentida, et iOS 9.3 allalaadimisega tasub oodata, kuni Apple oma asjad korda saab. Tõeliselt vajalikke uuendusi seal pole, mida kohe kindlasti nii ruttu peaks kasutama hakkama kui võimalik.

Ekstra irooniliseks muudab loo tõik, et Apple reklaamib iOS 9.3 oma saidil sõnadega A better experience every day. And night. ("Parem kasutajakogemus iga päev. Ja öösel ka.")