"Väidetavalt ostis ta need vormi juurde, kuigi vormielementide ostmine käib ainult läbi riigihanke. Kui dokumendid on tõesed, siis tegemist on ametialase kuritarvitamise ning läbipaistva ja ausa juhtimise põhimõtete rämeda eiramisega eetilise käitumise etaloniks olevas riigiasutuses,“ selgitab Artur Talvik.

Vabaerakonna saadik ja korruptsioonivastase erikomisjoni juht Talvik esitas siseministrile arupärimise seoses võimalike PPA-s toimunud avaliku raha kuritarvitamiste ja võimu kuritarvitamistega töötajate põhjendamatuks vallandamiseks.

Kuna aga Forte on muuhulgas palju tehnoloogiauudiseid vahendav väljaanne, hakkas meid huvitama, kas need kõrvaklapid olid ka head ja seda skandaali väärt, mida härra Vaher endale kaela tõmbas.

Artur Talvik: PPA juht Elmar Vaher ostis asutuse kaardiga Tallinna lennujaamast 299-eurosed kõrvaklapid ning 139,41-eurosed matkasaapad (Foto: EPL, Delfi, kollaaž)

Delfi ja EPL-i käsutuses olev ostutšekk on kahjuks kaunikesti udune ning selgelt on näha ainult toote 299eurone maksumus. See on mürasummutavate kõrvaklappide puhul levinud hinnaklass.

Lähemalt uurides oleme jõudnud arusaamisele, et kõrvaklapid on Sony toode 1RNC Noise Cancelling Headphones.

Jääb üle küsimus: kui head need on?

Forte lähedasem kokkupuude Sony klappidega kinnitab, et veebis levivad kiitvad arvustused on väljateenitud.

Toodetav heli on hea kvaliteediga, müra summutamine õnnestub edukalt ka liiklusrohke tänava ligiduses, klapid ise igati korralikult koostatud. Hea tõesti lennukisse kaasa võtta!

Päris tippude tipp see pole, kuna aktiivne mürasummutamine piirdub kuni 13 detsibelliga. Aga kiire testi raames võis küll rahule jääda.

Kui Vaheri teguviisi inetuse küsimus kõrvale jätta, siis palju reisivale inimesele kuluvad mürasummutavad kõrvaklapid muidugi marjaks ära. Nii et pole ime, et ta koos matkasaabastega just need ostis.

Lõppsõna

PS, skandaali tekitanud kaubad Vaherile müünud Klick.ee esindajad polnud asja uurimisest üldse huvitatud, sest nad ei taha negatiivsete uudistega seoses avalikkuse tähelepanu koguda. Nii et neilt kõrvaklappide tootjat ega mudelit teada ei saanud.

Kui lõpetuseks üks ostusoovitus välja pakkuda, siis Doppler Labs andis välja kõrvaklapid, mis võimaldavad valida, mida sa üldse kuuled. Ideaalne inimesele, kes skandaali keskele satub!