LG nutiseadmed, eriti G-seeria tipptelefonid, on hiljuti ka palju kiita saanud. Aga kaalukamad kiidusõnad saabusid hoopis ootamatust suunast ja koguni kahelt eri osapoolelt.

Esiteks kinnitas Google, et LG on nende lemmikpartner Nexus-nutitelefonide turuletoomisel. See on teadupärast Google'i arendatava mobiilse opsüsteemi Android esindussari, millesse kuuluvaid seadmeid panevad kokku eri firmad.

LG on saanud seni võimaluse toota kolm Nexuse mudelit: 4, 5 ja 5X, mis ilmusid vastavalt 2012., 2013. ja 2015. a sügisel.

LG Nexus-telefonid on Google'i lemmikud nii LG meeldiva tiimi poolest kui ka sarnase hoiaku poolest mobiilseadmete tootmisele.

Aga see pole veel kõik

Tavakasutaja seisukohast ilmselt isegi tähtsam kiitus pärineb aga Ühendkuningriigi maineka Cambridge'i ülikooli esindajatelt, kes uurisid, millised Androidi-nutiseadmed on tarkvara poolest kõige turvalisemad.

Isegi kui Google oma Androidile ruttu tarkvaraparandusi ja -täiendusi väljastab, ei saa neid paljudele seadmetele kohe paigaldada, kui üldse.

Selles on süüdi nutiseadmetootjad, kes ei oska, viitsi või taha sobitada täiendusi ruttu ka omaloodud kasutajakeskkonnaga, mis Androidil "kaelas istub".

Ka on tootja valik, milliseid Androidi versioone tema seade tulevikus üldse toetab. Nii et kui tugi lõpeb, nutiseadme tarkvara enam (eriti) ei täiene ja jääb sellevõrra ka haavatavamaks.

Igatahes selgub, et kui Nexused kõrvale jätta, toodabki kõige tarkvara poolest turvalisimaid Androidi-seadmeid just LG.

Turvaliste tootjate pingerea leiab veebist:

Nexus: hinne on 5,2/10
LG: 4/10
Motorola: 3,1/10
Samsung: 2,7/10
Sony ja HTC: kumbki 2,5/10

Kui skoorid tunduvad üldse kahtlaselt madalad, isegi Nexuse puhul, siis ärge imestage. Nagu uuring näitab, sisaldabki valdav enamus Androidi-seadmeid pidevalt turvaohte.