Eri tootjad nagu Hyundai ja Volvo on hiljuti lisanud võimalusi autole nutiseadmest äpi teel käsklusi anda, et näiteks tuled põlema panna või uksed lahti lukustada.

Land Rover esitles nüüd Range Rover Sporti ideeautot, mida saab tõepoolest juhtida ilma ise selles viibimata – nutiseadme ja kindla rakenduse abil.

Autorite sõnul on sellest uuendusest kasu, kui autojuht vajab vaatenurka, mida pole võimalik lihtsalt roolis istudes saada, või näiteks parkida nii kitsas kohas, et ise ei pääseks enam uksest välja.

Hetkel on nutiseadmest juhitava ideeauto kiiruse ülempiiriks seatud 6,4 km/h ja lahendus toimib ainult siis, kui nutiseade viibib sõidukist kuni kolme meetri kaugusel.

Nii ei teki mõnel uljaspeal võimalust päriselus videomängude Grand Theft Auto või Carmageddoni trikke korrata. Kuigi müügile pole seda ideeautot nagunii oodata, vähemalt praeguse info põhjal.

Land Rover kavatseb järgmiseks rakendusse lisada häälkäskluste toe, et auto nutiseadmest juhtija võiks tegutseda lihtsalt rääkides.

Suurem väljakutse on muidugi läbi töötada selliste lahenduste kasutamise teoreetiline pool, s.t, mis on seaduslikult lubatud ja mis võiks olla.