Pärast seda, kui Al-Baghdadit filmiti väidetavalt ühes mošees Põhja-Iraagis, kus ta kutsus usklikke pühale sõjale Allahi vaenlaste vastu, lõi sotsiaalmeedia kihama spekulatsioonidest kaliif Ibrahimi, nagu teda nüüd kutsutakse, kella ümber, vahendab CNN.

Kriitikud väitsid, et araabia sõjapealiku randmel sätendanud hõbedane ajanäitaja oli läänes valmistatud luksuskell, mis on väärt tuhandeid. Al-Baghdadi pooldajad aga teatasid, et ta kandis tegelikult suhteliselt tagasihoidlikumat 560 dollarit maksvat „islamikella“ Saudi Araabia firmalt Al-Fajr.

Luksuslik roostevabast terasest Al-Fajr WA-10S – „tõelise moslemi“ eelistus, nagu väidavad sotsiaalmeedias mõned kommentaatorid – on võimalik programmeerida näitama õigeid palveaegu sadades linnades üle maailma.

Kella saab panna märku andma enne iga azan'i ehk kutset palvele, üskskõik kus kandja ka ei asuks, selgub Al-Fajri veebilehelt. Moslemid palvetavad viis korda päevas ja palveajad on seotud päikese liikumisega.

Lisaks palvealarmidele on Šveitsis valmistatud kellal sisse ehitatud kompass, mis näitab, millises suunas asub Meka, et usklikud teaksid, kuhu poole palvetada.

Võimalik on valida inglise või araabia keel ning Gregoriuse või araabia kalender, mis põhineb kuu faasidel Mekas.

Kella luksusmudelil on ka koraani järjehoidja funktsioon, mis võimaldab salvestada viimase suura ja värsi numbri, et saaks lugemist jätkata sealt, kus viimane kord pooleli jäi.

„Me ei saa olla sada protsenti kindlad, et kell, mida ta kandis, oli tegelikult meie oma, aga pärast pildi nägemist võime me oletada, et see on Al-Fajr WA-10S Deluxe. Kuigi araabia tähed pole selged, on kella kuju meie omaga identne,“ ütles kellatootja esindaja CNN-ile.

Islamiriik ei ole Al-Baghdadi kantud kella kommenteerinud, kuid vaatlejad väitsid varem sel nädalal, et ta kandis kas Rolexit või 5000-dollarist Omega Seafarerit, mis on James Bondi eelistus.

Al-Baghdadi kriitikud väidavad, et sätendav hõbedane ajanäitaja on vastuolus tema pühaliku alandlikkuse poosiga Mosuli mošees toimunud tseremoonial.